Torna l’Hipermerc’art, sempre pop i ara més internacional i solidari

4.12.2016

S’apropen les festes nadalenques i arriba la tradicional cita amb l’art anti elitista en petit format que es tria tocant i remenant, una proposta que enguany presenta alguna novetat.

JÚLIA MARISCAL

Una de les propostes de l’Hipermerc’art, de Júlia Mariscal

Mil dues centes aquarel·les, pintures, dibuixos i fotografies entre 59 i 299 euros, col·locades en caixes perquè es mirin i escullin com en un self-service, ocupen des de l’1 de desembre el Moritz Store de la Ronda de Sant Antoni: Hipermerc’art obre novament portes repetint l’afortunada col·laboració entre la Galeria Safia i Moritz sorgida després del tancament de la històrica botiga Vinçon, on s’havia celebrat l’esdeveniment durant vint-i-cinc anys.

La 33a edició del projecte manté intacta la voluntat d’arribar a un públic ampli oferint peces assequibles que de reduït només tenen les dimensions i no pas l’inestimable capacitat d’oferir una experiència estètica plena. Com explicava l’any passat a Núvol, Àngels García, codirectora de la Galeria Safia, “es pot trobar un contacte espiritual amb una obra de 30×40 centímetres com les que proposem”.

HELENA PIELIAS

Una de les propostes de l’Hipermerc’art, d’Helena Pielias

No serà difícil experimentar afinitats electives amb algun dels originals que presenten els més de trenta artistes participants ja que les obres abasten un ampli ventall de tècniques i de maneres de treballar. Són el reflex de trajectòries creatives allunyades que conflueixen a Hipermerc’art: hi trobem noms que no necessiten presentació, com ara Mariscal o Andreu Buenafuente, artistes que renoven la seva participació com Bruna Valls –autora de l’etiqueta de la Moritz edició especial que es regalarà a tots els compradors– i emergents com Marc Badia o Helena Pielias. Tots els van ser curosament seleccionats per la Galeria Safia valorant la habilitat de condensar una proposta artística en el petit format que se’ls demana. Enguany s’afegeix al repte un col·lectiu de creadors de de la Corea del Sud, país convidat, encapçalats pel reconegut il·lustrador Charles Jang.

Una altra novetat és la presència d’artistes del projecte «No Penso Callar» organitzat per Amnistia Espanya i mostrat a la Fundació Tàpies a finals de l’any passat. Conrad Roset, Higinia Garay, Lara Costafreda, Ricardo Cavolo i Joana Santamans tradueixen el seu missatge de reivindicació de la llibertat d’expressió i dels drets humans en les peces exposades de les quals s’han realitzat uns estampes a la venda per 20 euros, xifra que es destinarà integralment a Amnistia Internacional.

Hipermerc’art estarà obert fins al 8 de gener al Moritz Store de Ronda Sant Antoni, núm. 39-41, Barcelona.