Escriure un conte amb Laia Fàbregas

17.02.2015

A partir d’aquest dimecres 18 de febrer i fins al 4 de març, qui vulgui inscriure’s al concurs de relats la TRAMa ja ho pot fer aquí! Es tracta d’un concurs de relats col·lectius entre els usuaris lletraferits del tramvia que vulguin escriure una història, organitzat per l’ATM (Autoritat del Transport Metropolità) i el TRAM en col·laboració amb l’empresa Quatre Ratlles, especialitzada en relats col·lectius virtuals. Aquest any compta amb la col·laboració dels escriptors Bel Olid, Martín Piñol, Laia Fàbregas, Carles Terès i Jordi Mata, que iniciaran els quinze relats que els usuaris hauran de completar.

Laia Fàbregas | © Pere Virgili

Laia Fàbregas | © Pere Virgili

Ja ha arribat la segona edició de la TRAMa, un concurs literari gratuït, al qual es poden inscriure com a màxim 150 usuaris de les dues xarxes de tramvia que hi ha a Barcelona, el Trambaix i el Trambesòs, els quals s’han de comprometre a participar-hi activament. El tret de sortida de redacció dels relats comença el dia 5 de març i acaba el dia 31 del mateix mes. L’únic requisit i punt comú de totes les redaccions és que el tramvia sigui l’escenari —directament o indirectament— de la trama argumental.

Els participants s’han d’agrupar en grups de deu persones per equip, i cada escriptor ha de participar en l’escriptura de dos relats. Ells mateixos s’encarregaran d’escriure el paràgraf inicial de tots els relats.

El jurat valorarà els textos segons el nivell de cohesió, la correcció lingüística, el compliment dels torns, l’originalitat, els recursos literaris i la participació en el debat cooperatiu. Així, doncs, tots els concursants que escriguin almenys un torn vàlid rebran una T-10 i una subscripció durant un mes als continguts complets de la versió digital del diari Ara. Pel que fa a l’equip guanyador, tots els seus participants rebran com a premi una T-Trimestre i es beneficiaran d’un descompte d’un 10% en el curs presencial Iniciació a l’Escriptura de l’Escola de l’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès.

Els escriptors

Laia Fàbregas (Barcelona, 1973). Ha publicat les novel·les La nena dels nou dits (Columna, 2008), La llista (Amsterdam Llibres, 2010) i Dies de cel groc (Amsterdam Llibres, 2013). La seva obra ha estat publicada en català, castellà, neerlandès, francès i italià.

Jordi Mata (Barcelona, 1966). Ha publicat més d’una vintena de llibres. Ha guanyat, entre d’altres, els premis Francesc Ferrer i Gironès, d’assaig, i el premi Néstor Luján de novel·la històrica. Escriptor i historiador, és col·laborador habitual de la revista Sàpiens.

Bel Olid (Mataró, 1977). Ha guanyat, entre d’altres, el premi Documenta 2010, amb la novel·la Una terra solitària (Empúries), i el premi Roc Boronat 2012, amb el recull contes La mala reputació (Proa). Col·labora habitualment en diversos mitjans com el diari Ara i els digitals de cultura Núvol i Catorze.

Martín Piñol (Barcelona, 1979). Segons ell mateix, porta més d’una dècada escrivint tonteries bastant divertides i espera seguir així tota la vida. Té una llista inacabable de llibres infantils i juvenils. És guionista i col·laborador de televisió i ràdio, professor de futurs guionistes i moltes més coses inconfessables.

Carles Terès (Barcelona, 1962). Amb la seva novel·la Licantropia (Edicions de 1984, 2013) ha estat guanyador del premi Guillem Nicolau 2011 i finalista del premi Joan Crexells 2013. A més d’escriptor, també és columnista i dissenyador gràfic. Duu a terme una intensa activitat cultural vinculada al Matarranya.

Us podeu inscriure al concurs aquí.