Escriure un conte amb Llucia Ramis

18.02.2016

L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) i el TRAM busquen més d’un centenar de lletraferits entre els usuaris del tramvia que escriguin una història col·lectiva. Enguany, els escriptors Anna Manso, Llucia Ramis, Francesc Serés, Màrius Serra i Sílvia Soler inicien els 15 relats. El hashtag d’enguany és #latramarelats.

Sílvia Soler, Màrius Serra, Anna Manso, Llucia Ramis i Francesc Serés són els autors convidats denguany al premi TRAMa

Sílvia Soler, Màrius Serra, Anna Manso, Llucia Ramis i Francesc Serés són els autors convidats denguany al premi TRAMa

 

Demà s’obren les inscripcions per participar a “La TRAMa, concurs de relats col·lectius” en línia, convocat per TRAM i l’ATM i que enguany celebra la tercera edició. Fins al proper 28 de febrer i des de la pàgina web www.tram.cat, els ciutadans s’hi podran inscriure i esdevenir autors d’una narració col·lectiva en català en la qual també participaran escriptors de renom com Anna Manso, Llucia Ramis, Francesc Serés, Màrius Serra i Sílvia Soler.

La participació en aquest concurs literari d’última generació és gratuïta i està oberta a 150 persones, 10 participants per relat, i està dirigida principalment als mateixos usuaris de les dues xarxes de tramvia que hi ha a la Regió Metropolitana de Barcelona, Trambaix i Trambesòs. Els participants s’hauran de comprometre a participar activament durant les tres setmanes del concurs.

El concurs està organitzat i gestionat per Quatre Ratlles, empresa especialitzada en relats col·lectius virtuals, que també és responsable del desenvolupament tecnològic del joc.

El concurs: 15 relats entorn del tramvia

El concurs s’iniciarà el proper 29 de febrer i finalitzarà el 24 de març. L’únic requisit que hauran d’acomplir les narracions és que el tramvia sigui escenari, directe o indirecte, de la trama argumental.

Tots els participants, escriptors inclosos, s’organitzaran en 15 equips de 10 persones que competiran per crear el millor relat. Cada escriptor participarà en l’escriptura de tres relats. Anna Manso, Llucia Ramis, Francesc Serés, Màrius Serra i Sílvia Soler escriuran el paràgraf inicial que encarrilarà els relats i que la resta de participants haurà de continuar. Els torns d’escriptura se succeiran durant tres setmanes entre els components d’un mateix equip fins a produir un relat de final i temàtica incerts.

Enguany, els títols –triats pels propis escriptors- són ben suggeridors: La mutació, Superpop a la gallega, Diagonal 621-629, La venjança o Nomofòbia són alguns dels 15 títols que els participants hauran de seguir després de les primeres quatre ratlles iniciades per cada escriptor. Així, durant 25 dies, els participants cooperaran en línia per organitzar conjuntament la construcció del text. El gran repte és aconseguir un relat ben cohesionat entre tots els membres de l’equip.

Gràcies a aquesta pràctica pionera, els escriptors esdevindran un participant més d’aquest joc de dinàmica horitzontal, que atorgarà fins i tot els mateixos premis a participants anònims i escriptors reconeguts.

En la valoració dels textos, el jurat tindrà en compte la cohesió del relat, la correcció lingüística, el compliment dels torns, l’originalitat, els recursos literaris, la participació en el debat cooperatiu i el requisit bàsic que estipula que el tramvia ha d’aparèixer en la narració.

Els premis

Tots els concursants que escriguin almenys un torn vàlid rebran una targeta T-10 i una subscripció durant un mes als continguts complets de la versió digital del diari Ara.

Pel que fa al relat col·lectiu guanyador, els premis seran per a tots els seus coautors. El premi consistirà en una T-Trimestre de regal, targeta que permet viatjar amb tots els transports públics de la primera corona durant tres mesos, valorada en 142 euros. Els guanyadors també es beneficiaran d’un curs gratuït de 3 h a l’escola d’escriptura Laboratori de Lletres, una entrada per a una Marató del Laboratori i un 40% de descompte en els cursos de l’escola.

Sobre Quatre Ratlles

Quatre Ratlles es dedica a gestionar concursos de relats col·lectius en línia, per a tot tipus d’entitats i comunitats d’usuaris. A través d’una aplicació pròpia, s’encarrega de l’organització completa de concursos, presidits per l’esperit cooperatiu i de perfeccionament de la creació col·lectiva. Les seves activitats tenen per finalitat tant treballar la pràctica de l’escriptura d’una manera lúdica, com diferents objectius de comunicació i màrqueting.

Més informació:

Trobeu les bases del concurs “La TRAMa, concurs de relats col·lectius” a:

www.tram.cat

www.quatreratlles.cat

Les inscripcions es faran des de la pàgina www.tram.cat