Les nits a la Baranova

30.07.2015

Aquest dissabte 8 d’agost torna a Tivissa ‘Enamora’t de la lírica!’, un projecte cultural nascut per apropar la lírica de qualitat a determinats indrets on es fa difícil arribar. El concert forma part del cicle ‘Les nits a la Baranova’.

Enamora't de la Lírica

La iniciativa cultural ‘Les nits a la Baranova’ té l’objectiu de recuperar una tradició molt arrelada que converteix aquesta plaça tivissana en un espai de convivència lúdico-festiva. La plaça de la Baranova és un indret privilegiat, mirador de les comarques de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat, i de les muntanyes de Prades, el Montsant, la Figuera, la Picossa, les serres de Cavalls i de Pàndols, els Ports, i la serra de Cardó.

L’alcalde de Tivissa Jordi Jardí ha destacat la voluntat “per convertir aquest esdeveniment en un referent cultural, artístic musical i líric del sud del país”. L’alcalde de Tivissa ha recordat “l’èxit de la primera edició” i, de manera especial, el concert ‘Enamora’t de la lírica!’ que “durant les primeres vint-i-quatre hores de venda anticipada d’entrades ja ha rebut més de 200 peticions”.

Per la seva part, la regidora Montserrat Pagès, ha recordat que ‘Les nits a la Baranova’ “és un projecte engrescador”, amb una programació que incorpora activitats per tots els dissabtes d’agost. En aquest sentit, ha fet referència al concert de la Banda de Música de Benissanet, que tindrà lloc dissabte 1 d’agost, i als contacontes i ballada de sardanes.

Emi Turull, coordinadora de l’activitat ‘Enamora’t de la lírica!’, ha reiterat que aquest concert, que tindrà lloc el dissabte 8 d’agost, “és un projecte cultural nascut per apropar la lírica de qualitat a determinats indrets on es fa difícil arribar”. A més, Turull ha afegit que aquest concert “dóna visibilitat al talent de joves artistes reconeguts a nivell internacional”. Segons ha avançat Emi Turull, el programa d’aquesta segona edició d’’Enamora’t de la lírica!’ està basat en peces conegudes del ‘bel canto’ italià, i també inclourà diverses àries representatives del romanticisme francès així com altres peces destacades i populars del món operístic. La coordinadora de l’’Enamorat de la lírica!’ també ha fet referència a la qualitat dels intèrprets, pianista i presentador.

En aquesta segona edició el concert ‘Enamora’t de la lírica!’ comptarà amb l’actuació de la soprano Sara Blanch, natural de Darmós, del tenor Beñat Egiarte, del baríton Carles Daza, i de la mezzosoprano Carol García, acompanyats al piano per Josep Buforn. El concert compta amb la direcció artística del professor i reconegut crític d’òpera, Roger Alier, i de Jordi Maddaleno com adjunt a la direcció artística.

Tota la informació sobre ‘Les nits a la Baranova’ i ‘Enamora’t de la lírica!’ es pot consultar a la pàgina web www.tivissa.cat.