Torna el Trapezi de Reus, punt de trobada del món del circ

13.04.2017

“Trapezi, Fira del Circ de Catalunya” celebra la seva 21a edició de l’11 al 14 de maig omplint de circ places, carrers i equipaments de Reus, Capital de la Cultura Catalana 2017. Un total de 39 companyies mostraran els seus espectacles a la capital del Baix Camp que, durant quatre dies, serà la vitrina del millor circ nacional i internacional a Catalunya.

“Dulce Duca”, una de les companyies que ha passat pel Trapezi. | Foto: Trapezi

Enguany El Trapezi estrena direcció artística a càrrec de Leandro Mendoza Artagaveitia que treballa amb un triple objectiu: “consolidar El Trapezi com aparador del circ professional del país i l’estranger a Catalunya, potenciar les ajudes a les produccions a través d’aliances amb altres agents i entitats i treballar en la vessant professional de la Fira, augmentant el nombre de professionals acreditats i les activitats destinades al sector”, explica Mendoza.

Aquesta edició del Trapezi destaca per la varietat de tendències, formats i tècniques dels espectacles de companyies catalanes, estatals i internacionals. Així mateix, la programació presentada respon a una línia artística i de programació variada i harmònica amb els horaris, públic (familiar, adult i de sector) i els espais on es representa. En paraules de Leandro Mendoza, “apostem per una obertura d’estètiques i de formats: ens agrada el circ d’avui, d’ahir, de demà, els formats més performàtics sense oblidar els clàssics”.

Cal destacar les principals estrenes que tindran lloc en el marc de la Fira: la Cia Eia torna a Trapezi per estrenar Espera, un espectacle de circ participatiu d’equilibris acrobàtics; la Cia ES preestrenarà Polos, un muntatge de pole dance, malabars i dansa; els belgues Collectif à sense unique també han escollit la fira per estrenar a Catalunya el seu espectacle de gran format Léger démêlé; Los Galindos preestrenaran Udul i el val·lisoletà Miguel Gigosos i el català Oriol Boixader estrenaran a Catalunya els seus darrers espectacles, Möbius i Big Bank respectivament.

Altres espectacles que ompliran de circ places i carrers de Reus són: Invisibles, del Circ d’Hivern de l’Ateneu Popular de 9 Barris; Ni cap ni peus, la darrera creació de Circ Vermut; Náufragos, de La Industrial Teatrera, premi Trapezi en els Premis Zirkòlika 2016; Sinergia 3.0 de Nueve.uno; els francesos Supplice de la Planche amb el seu muntatge de perxa xinesa i bàscula Doux; el suïs George Traber que presentarà dos números de construccions efímeres i circ experimental, Heinz Baut i Hikohki Gumo; els murcians Up Arte amb Todo encaja, els granadins Zen del Sur amb Wake app!, un muntatge de trapezi i equilibris acrobàtics i Zirkus Morsa amb Le Fin Demain, un espectacle d’equilibris acrobàtics íntim i de petit format. Al llarg de la Fira, s’habilitarà a Cal Massó el Trape-xic, l’espai per a infants de 0 a 5 anys a càrrec de Circ de les Mussaranyes.

Montserrat Caelles, Regidora de Cultura de l’Ajuntament de Reus, valora “la contribució del Trapezi per col·locar Reus com una ciutat referent de cultura al Sud d’Europa” i convida a tothom “a fer-se el Trapezi encara més seu i a gaudir-lo pels carrers de Reus”.

Podeu consultar tots els detalls de la programació del Trapezi aquí.