Torna el Festival de Cinema de Sitges

26.06.2012

Internet i les sèries de televisió no són l’arxienemic del cinema. Són realitat i futur de la gran pantalla. En la seva 45a edició, el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges obre una porta a les sèries de televisió i al cinema on line amb una col·laboració amb el canal juvenil 3XL, el suport del canal anglès BBC i el portal d’Internet Filmin. Sitges 2012 també aposta per la producció catalana de gènere fantàstic i les pel·lícules de caire apocalíptic.

El cuerpo, l’òpera prima del català Oriol Paulo protagonitzada per Belén Rueda i José Coronado, obrirà el festival que tindrà lloc del 4 al 14 d’octubre. El fantàstic català serà el gran protagonista amb films com Insensibles, debut de Juan Carlos Medina,  i El Bosc, d’Óscar Aibar, adaptació d’un conte d’Albert Sánchez Piñol. Ambdues pel·lícules comparteixen elements en comú com l’actor  Àlex Brendemuhl i la guerra civil espanyola.
El director del festival, Àngel Sala, ha puntualitzat en la roda de premsa que actualment el gènere fantàstic no es pot entendre sense les sèries de televisió. I ha citat les exitoses Game of thrones, The Walking Dead o Lost. Per aquest motiu enguany el festival aposta per fer una mirada retrospectiva de la producció televisiva de la BBC amb les projeccions de sèries com Doctor Who, Misfits o Sherlock Holmes.

En el panorama internacional es podran veure, entre d’altres pel·lícules, Cosmopolis, de David Cronenberg, i l’aclamada Holy Motors, que ret un homenatge a l’imaginari cinematogràfic. A més de l’epopeia xinesa en 3D Flying Swords of Dragon Gate, protagonitzada per Jet Li, i Chained de Jennifer Lynch, que segons Àngel Sala, serà una de les pel·lícules més impactants del festival.

L’altre gran novetat és l’acord amb el portal de cinema on line Filmin, que serà plataforma d’algunes de les estrenes programades al certamen. Aquestes premieres, per tant, es podran veure a Filmin l’endemà de la projecció i durant un període determinat de temps.
Com indica el cartell, el festival de Sitges d’enguany està marcat per l’ombra de l’apocalipsi i es podran veure pel·lícules com The Day, una pel·lícula que segueix la línia de The Road, la pel·lícula de John Hillcoat protagonitzada per Viggo Mortensen que va tancar el festival del darrer any, però molt més violenta. L’altre film apocalíptic serà la coreana Doomsday Book, que proposa tres possibilitats per a la fi dels temps.

A més, el festival també suposarà el retorn d’alguns cineastes habituals a les pantalles de Sitges. Pascal Laugier, director de la polèmica Martyrs, presentarà The Tall Man, protagonitzada per Jessica Biel. El director de culte Don Coscarelli (El señor de las bestias, Phantasma) portarà l’esperada John Dies at the End protagonitzada per Paul Giamatti. Finalment, podrem veure Maniac, remake d’un clàssic slasher dels anys 80, ara escrita i produïda per Alexandre Aja i protagonitzada per Elijah Wood, i The Possesion, dirigida per Ole Bornedal i produïda per Sam Raimi.

Quentin Tarantino i els 20 anys de Reservoir Dogs seran els protagonistes de les projeccions retrospectives, dedicades enguany al cinema de culte. Segons Àngel Sala, l’òpera prima de Tarantino va canviar el concepte de cinema de culte i a més, es va estrenar al Festival de Sitges. Per acabar, Sala ha remarcat que, tot i que la programació està tancada en un 60%, es mantindrà, com a les dues edicions anteriors, una forta presència del cinema llatinoamericà.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 Comentaris