Toni Sala. El cas Pujol

17.10.2014

La confessió de Jordi Pujol aquest estiu ha fet córrer molta tinta, a la premsa i als blogs. Toni Sala ha anat escrivint al llarg dels mesos de juliol i agost una sèrie de posts que ara es publiquen en forma de llibre sota el títol El cas Pujol. Reflexions sobre el terreny. Amb aquest nou títol de l’escriptor empordanès, L’Altra Editorial inaugura una col·lecció d’assaig.

Toni Sala | © Revista Esguard

El text de Sala és un assaig lúcid i literari que no desvela informació nova ni segueix puntualment les notícies que van sorgint cada minut; són textos que reflexionen a fons sobre la figura de l’expresident, sobre els abismes que separen el personatge de la persona, sobre la relació entre la política i la cultura, sobre la moralitat, la naturalesa humana i el poder.

Aquesta nova sèrie d’assaig neix amb l’objectiu de publicar textos que il·luminin de manera lúcida els conflictes i les complexitats del món que ens envolta, sense una periodicitat concreta. En paraules de l’editora de L’Altra Editorial, Eugènia Broggi, “volem oferir assaig reflexiu, competent i de denúncia, quan calgui; un assaig sense pèls a la llengua, que sigui transparent, il·lustratiu i accessible, intel·ligent i contestatari, que ens ajudi a entendre les qüestions més interessants del nostre dia a dia”.