Toni Rumbau presenta “A mans plenes” a la Sala Moragues

13.06.2014

La Sala Moragues acull demà dissabte i diumenge 15 de juny un espectacle de titelles de guant i ombres xineses a càrrec de Toni Rumbau. La cita és a les 12.30h.

Espectacle de titelles "A mans plenes", de Toni Rumbau.

 

 

 

 

 

El teatre d’ombres xineses ens fa volar cap al terreny de la imaginació: imatges oníriques, sons llunyans, ritme trepidant, subtilesa, modernitat i tradició és el que “A mans plenes” ede Toni Rumbau ens evoca. Un treball d’indagació, en el que el titellaire es planteja la pràctica tradicional dels titelles de tota la vida com una excusa per a la recerca de noves expressivitats visuals i sonores.

L’obra de Toni Rumbau ens proposa reveure la tradició del Putxinel·li tradicional a través de la poètica del teatre d’ombres. Tot prové d’un ou, i d’un castellet que es converteix en una caixa de llum per mostrar-nos els seus interiors ocults. Llavors, del fons d’aquesta màgia i amb l’ajuda de les mans del titellaire, sorgeixen els personatges plens de vitalitat de la tradició putxinel·lesca de tota la vida.

Els protagonistes de l'espectacle de Toni Rumbau "A mans plenes".

Toni Rumbau, titellaire i escriptor, ha estat fundador de la companyia La Fanfarra i del Teatre Malic, junt amb Mariona Masgrau i Eugenio Navarro. Embarcat en espectacles solistes des del 1987, ha posat un èmfasi especial en la temàtica del Doble i del personatge de Putxinel·li, amb diversos espectacles fruit d’aquesta atenció (L’Ombra i el Doble o l’òpera Euridice i els Titelles de Caront amb Joan Albert Amargós). Actualment ha publicat el llibre Rutes de Putxinel·li. Titelles i Ciutats sobre aquesta temàtica.

 

 

 

Etiquetes: