The Sey Sisters: oceà negre i brillant

7.12.2018

A dues d’elles (Yolanda Sey i Kathy Sey) potser les coneixeu de veure-les ballar i entonar el cançoner tradicional català a la Sala Gran del Teatre Nacional, durant les funcions d’Els jocs florals de Canprosa. La parella, sobre l’escenari, encarnava una invisibilitzada negritud catalana. The Sey Sisters, però, són tres: sumem-hi Edna Sey. Les tres germanes conformen aquest trio de veus corpòries al qual encara hi hem d’afegir un quart component: Albert Bartolomé, teclat i saxo. El conjunt donarà un concert dimarts vinent (a les 20.30 h) a la Sala Luz de Gas de Barcelona. Núvol sorteja dues entrades dobles. Podeu participar en el sorteig enviant el vostre nom, cognoms i DNI a info@nuvol.com.

The Sey Sisters. |

The Sey Sisters conceben els concerts com un viatge musical. El trajecte arrenca en terres de melodia gòspel i acaba en un riu dedicat a les músiques africanes. Durant el viatge, però, creuarem altres sons. Escoltarem també soul i R&B, però, sobretot, cants sorgits de la lluita contra la injustícia, per la defensa dels drets humans, nascuts de la crida per l’esperança del futur. Cants impregnats, per contingut, però també per textura vocal, d’una pregona emoció. La vena vindicativa és una de les marques de la casa. A tall d’exemple, la lletra del tema titular del seu segon treball —Like air, I’ll rise— són uns versos de la poeta i activista nord-americana Maya Angelou: “I’m a black ocean, leaping and wide, | Welling and swelling I bear in the tide”.

A Luz de Gas, les exuberants harmonies, els cants a capella i les efectistes actuacions de les germanes Sey es combinaran per fer reviure el sacseig del gòspel, gènere amb el qual reivindiquen el seu origen, la seva afrodescendència, que expressen també a través de la indumentària escènica, virolada i jovial.

The Sey Sisters, catalanes d’estirp ghanesa, van formar-se el 2006; des d’aleshores han actuat en diferents festivals de Catalunya i Espanya i col·laborat amb artistes tant nacionals com internacionals. EL 2015 van publicar el seu primer treball, Let freedom ring (Temps Record), que les va cabussar en una llarga gira de dos anys per tot l’Estat. Aquest setembre passat apareixia el segon àlbum del conjunt, Rise (Satélit K), un sòlid pas endavant que les afermava en l’escena i el mercat de la world music a Catalunya.

Cliqueu en aquest enllaç i podreu escoltar el segon treball de The Sey Sisters.