The Hanfris Quartet: Tres dècades de pop-rock en català

4.05.2015

El grup vocal català especialitzat en la música Barbershop presenta un medley de temes dels grups més destacats del pop-rock català un mes abans d’iniciar la seva aventura nord-americana. 

 

El proper mes de juliol, The Hanfris Quartet serà la primera formació del sud d’Europa en participar en uns Campionats Internacionals de Barbershop, que enguany se celebren a la ciutat nord-americana de Pittsburgh.

El Barbershop o música de barberia és un estil de cant a cappella molt popular als Estats Units i en països del nord d’Europa com Suècia o el Regne Unit. El seu nom prové del fet que eren precisament les barberies els llocs on originàriament grups d’homes anaven a cantar aquestes cançons. Els arranjaments normalment tenen una textura molt homofònica i requereixen d’una capacitat vocal amb molta resistència, flexibilitat i absolut rigor en l’afinació. De la barreja de tots aquests elements n’esdevé una música molt espectacular i brillant que no deixa indiferent a ningú.

El grup a cappella The Hanfris Quartet estrena el nou videoclip 3 dècades de pop-rock en català, un recopilatori de temes que han marcat les darreres generacions del país. La nova cançó, arranjada pel component del grup Gener Salicrú i Soler, engloba un total de 24 temes dels quals destaquen cançons dels Catarres, Obeses, Els Pets, Sau, Manel, Gossos, Els Amics de les Arts, Oques grasses, Sopa de Cabra, Obrint Pas i Antònia Font, entre d’altres.

The Hanfris Quartet és un grup vocal masculí format el 2009 i dues vegades guanyador del Campionat d’Espanya de Quartets Barbershop (2011 i 2014). Els quatre membres compten amb una llarga trajectòria en formacions d’expressió exclusivament vocal.

The Hanfris Quartet

The Hanfris Quartet

En aquests cinc anys, The Hanfris Quartet ha pogut oferir la seva música per tot Catalunya, Espanya i en diversos països europeus, essent considerats ara mateix un dels millors grups d’aquest estil. Aquest fet els ha obert les portes dels Estats Units de cara a l’estiu de 2015, on participaran als Campionats Internacionals de Quartets Barbershop a Pittsburgh (EUA). El grup català és la primera formació del sud d’Europa en participar en aquest campionat, que enguany celebren la seva 77a edició. The Hanfris Quartet  té previst de fer aquestes cinc actuacions entre els mesos de maig i juny:

16 de maig de 2015 – Auditori de Girona (Girona) – Festival A Cappella

31 de maig de 2015 – Centre Estudis Musicals (Terrassa, Barcelona) – Concert pedagògic

5 de juny de 2015 – Auditori de Girona (Girona) – Girona Talent

13 de juny de 2015 – Celler Torelló (Gelida, Barcelona) – Festival Vinyasons

24 de juny de 2015 – Arenys de Munt (Barcelona) – Fira de la Cirera