The Big Draw, dibuixar per aprendre

24.10.2018

La novena edició del Big Draw arriba a Barcelona aquest diumenge 28 d’octubre. Des de les 11 del matí fins a les 7 de la tarda, el festival oferirà 41 tallers gratuïts a diferents barris de Barcelona, que conviden a experimentar a través del dibuix. Aquesta iniciativa del Museu Picasso s’amplia enguany a tota la ciutat.

The Big Draw 2017 | Foto: ICUB

L’objectiu del Big Draw, és promoure l’espontaneïtat i fomentar la llibertat, la imaginació i la creativitat. Per això, els tallers els impartiran artistes, arquitectes, il·lustradors, dissenyadors, tant emergents com consolidats. En són un exemple Jordi Colomer, Marcel·lí Antúnez, Azucena Vieites, Perico Pastor, Martin Vitaliti i Regina Jiménez, entre d’altres.

Enguany, els nuclis d’acció del Big Draw s’amplien i, a més del Museu Picasso, hi participen el MACBA, el Museu Nacional d’Art de Catalunya, la Fundació Joan Miró, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona i el Museu del Disseny de Barcelona.

Aquesta iniciativa va néixer a Londres, amb el propòsit d’apropar la cultura i l’art a través del dibuix i està impulsada per The Big Draw, una organització benèfica orientada a l’educació artística, com a eina per a l’aprenentatge, l´expressió i la creació. A Barcelona, el festival va arribar per primera vegada l’any 2010, de la mà del Museu Picasso i l’Institut de Cultura.

The Big Draw 2017 | Foto: ICUB

La proposta ha anat consolidant-se durant aquests vuit anys fins a esdevenir una cita anual, on adults, joves i famílies,celebren el dibuix i el treball conjunt amb esperit alegre i lúdic. Impulsat per l’Institut de Cultura de Barcelona, enguany ha pogut créixer i estendre’s a més barris de la ciutat: Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, El Poble-sec, el Raval, el Besòs i el Maresme, el Parc i la Llacuna del Poblenou i el Clot.

Podeu consultar la programació en aquest enllaç.

Etiquetes: