T’estimo, ets perfecte, ja et canviaré… en la riquesa i en la pobresa

1.03.2013

Programar T’estimo, ets perfecte, ja et canviaré és una jugada mestra en temps com els que corren. És, sens dubte, apostar pel cavall guanyador. Un musical de Joe Dipietro (guió) i Jimmy Roberts (música) que va estar en cartell a Broadway durant 10 anys. I alhora, una obra que ja s’havia presentat a Barcelona, sent considerat el millor musical de la temporada l’any 2000. Un èxit assegurat, i amb garanties que la fórmula funciona també a Barcelona. Factors que permeten entrar al teatre amb les expectatives ben altes.

 

Muntsa Rius i Mercè Martínez al Poliorama

A vegades sembla que ja està tot dit, del món de la parella. Que els tòpics superen l’humor. Que l’argument “noi coneix noia” està tan vist que de cap de les maneres ens podrà sorprendre. Però inevitablement, les històries romàntiques ens atrapen, perquè sabem de què van, perquè les hem patit, i consegüentment, ens hi sentim irremeiablement identificats. Veient T’estimo, ets perfecte, ja et canviaré no podem deixar de somriure veient com els personatges esperen una trucada, confessen els seus defectes, es tornen idiotes quan tenen fills. Tots hi hem passat. O hi acabarem passant. O tenim un amic que hi ha passat. O tenim un/a ex que ens hi va fer passar.

El musical explica l’inesgotable món de la parella amb només quatre actors que interpreten diversos personatges. Ho fan a partir d’escenes inconnexes entre si, però ordenades de manera cronològica. Totes són situacions quotidianes en què l’amor hi juga el paper principal: el festeig, el matrimoni, la ruptura, els fills, la vida en família, la vellesa. Tot això amanit amb cançons que fan avançar la trama, que tenen ganxo, i que estan perfectament executades per Muntsa Rius, Jordi Vidal, Mercè Martínez i Frank Capdet (els dos darrers ja van participar a la primera producció). En escena també hi ha dos músics que fan l’acompanyament en directe, Andreu Gallén al piano (que firma també  la direcció musical) i Víctor Pérez al violí, integrats dins de la comèdia. La posada en escena és senzilla i clara, i l’arrodoneixen projeccions amb il·lustracions de Paula Bonet, que firma també el cartell de l’espectacle.

Les situacions són tendres, divertides, ridícules. El musical es riu dels tòpics i dels convencionalismes, de la guerra de sexes. Un musical per a totes les edats, que cadascú entendrà, segurament, des del prisma dels seus anys. Històries divertidíssimes sobre tots nosaltres, les nostres manies i les nostres pors. I, a la vegada, una jugada mestra: el Poliorama s’omplirà, i l’obra agradarà a tothom. Es pot pronosticar a T’estimo, ets perfecte, ja et canviaré una llarga vida. En la riquesa de fa 12 anys i en la pobresa dels nostres dies.

I a més a més… No deixeu d’agafar el programa a l’entrar. A part dels crèdits i el text de la directora hi podreu trobar un llistat de pel·lícules d’amor, receptes per a un sopar romàntic o com preparar còctels d’amor i desamor. Per anar fent boca abans de començar l’espectacle.