Teniu una cita La Setmana (6)

11.09.2015

Com que avui és la Diada, les casetes de La Setmana han decidit celebrar-ho d’una manera especial: durant la jornada d’aquest divendres, es comemmorarà l’11 de setembre i a la tarda, la figura d’Ovidi Montllor, que fa vint anys que és de vacances.

Paradetes a La Setmana

Paradetes a La Setmana

Així, des de les 11.00 i fins al migdia, Quim Torra obrirà la campanya “Llegiu llibres en català” a la Plaça de la Paraula. Durant tot el matí escriptors pujaran als escenaris de les placetes i llegiran fragments d’obres: Lluís Anton Baulenas, Ramon Monton, Cinta Arasa i Ramon Minoves llegiran a la Plaça de l’Escriptura, mentre que Bel Olid, Mariàngela Villalonga, Francesc Parcerisas i Josep Maria Puigjaner recitaran fragments d’obres en català a la Plaça de la Paraula. Per als més petits, Roger Casadellà ha preparat unes matinals festives a la Plaça de les Biblioteques,

A partir de les 19.00, La Setmana ha programat diversos actes per commemorar l’Any Ovidi i la figura del cantautor a través de diversos llibres d’homenatge que s’han fet: a les 19.00 a la Plaça de la Paraula es presenta Ovidianes, cançons, de David Vidal i a les 19.30 a la mateixa plaça Jordi Tormo presentarà el seu llibre Ovidi Montllor. Un obrer de la paraula, de qui Hèctor Serra diu això en aquest article publicat a Núvol: “Un primer pla que és la vivificació de tot el que representa Ovidi Montllor i que, juntament amb el senzill i concís exordi del cantautor Feliu Ventura, ens dóna la benvinguda i ens esperona a entrar-hi, amb avidesa i molt d’entusiasme”. A més a més, podreu trobar Jordi Tormo signant llibres a la caseta 37.

Finalment, a les 20.00 a la plaça de la Paraula, i per tancar aquest homenatge al poeta, Eduard Iniesta, Mercè Arànega i Llúcia Vives faran un petit concert dedicat a “El poeta Ovidi. Poesia no vol dir somiar”.