Teniu una cita a La Setmana (i 8)

13.09.2015

Finalment, avui és l’últim dia per passejar-se per les casetes de La Setmana del Llibre en Català. I per acomiadar-se, s’ha previst una programació de luxe, amb què podrem recordar grans escriptors per tancar la jornada.

Una de les bosses que es podan trobar a La Setmana

Una de les bosses que es podan trobar a La Setmana

Avui a les 11.00 a la Plaça de la Paraula Salvador Company i diversos periodistes especialitzats presentaran el Premi Pin i Soler, que enguany s’ha concedit a Salvador Company per Sense fi (Angle Editorial). En una entrevista a Núvol, parla sobre la seva novel·la i el sector editorial: “Sí, la sensació que hem tingut molts que ens entestem (el verb no és gratuït) a continuar escrivint coses que demanen un lector una mica més atent i intel·ligent és que, a força de pegar cabotades contra la paret, les rajoles cedien, quan el que passava és que ens obríem el cap; i quan ens n’hem volgut adonar, la sang ja ens tapava la visió…”

A la mateixa hora a la Plaça de l’Escriptura, Nao Albert, Aina Calpe i Àlex Rigola presenten els personatges d’Incerta glòria en directe, després que haguessin passat per l’escenari del TNC. És, doncs, una nova oportunitat per veure la novel·la de Sales teatralitzada. Es tracta d’un muntatge molt fidel al text de Sales, amb una feina de síntesi i compressió, amb “l’objectiu de regalar escènicament la meravella que és la novel·la”.

A les 11.00, hi ha previstes tres Matinals festives per als nens petits: un espectacle infantil a càrrec de Mercè Rubí a la Plaça de les Biblioteques, “Les muntanyes de llibres són les més altes del món”, i dos tallers familiars: “La cuina d’en Sam i la seva família”, a la Plaça del Llibre, amb Núria Clemares i Olga Vives, i “Juguem amb els mapes?”, amb Jaume Ferrandez a la Cruïlla de les Lletres.

A les 11.45 Lluïsa Julià i Anna Lluch presenten el llibre Premi Amadeu Oller. 50 anys de poesia: antologia, a la Plaça de la Paraula, i a les 12.00, també a la Plaça de la Paraula, Santi Vidal parlarà amb Marina Llansana sobre el seu llibre titulat Una constitució per a Catalunya (Pagès Editors). Finalment, a les 13.00 a la Plaça de la Paraula, Pere Quer farà una lectura en veu alta de l’obra Pensadors de la Grècia arcaica: filosofia i poesia, de l’Obrador Edèndum.