Teniu una cita a La Setmana (7)

12.09.2015

Aquest dissabte La Setmana del Llibre en Català encara una recta final molt intensa, tant pel que fa a activitats com pel que fa a participació. Sens dubte cada vegada més s’està consolidant com una de les cites imprescindibles del sector editorial després de l’estiu.

Una de les bosses que es podan trobar a La Setmana

Una de les bosses que es podan trobar a La Setmana

Les activitats durant el dia començaran molt d’hora. Durant el matí s’han previst diversos itineraris literaris: a les 10.30, Elisenda Albertí ha programat una ruta per la Barcelona femenina pels barris de Santa Anna i la Catedral; a les 11.00, Sebastià Bennasar en proposa un altre a través del “Nocturn de Sant Felip Neri”; i també a les 11.00, Xavi Casinos us proposa una visita a la Barcelona maçònica. Així mateix, a la tarda Maria Nunes ha programat una ruta literària per descobrir una Barcelona poc coneguda: la dels Àustries, “un capítol no gaire conegut ni tractat en literatura si ho comparem amb la Barcelona medieval o la Barcelona del 1714”, explica la professora i filològa Maria Nunes.

A les 11.00 a la Plaça del Llibre, Bel Olid moderarà un duel entre dos escriptors: Marc Caellas i Marta Miserachs. A aquella mateixa hora, Beatriu Castillo i Sam Gutiérrez, amb la Institució de les Lletres Catalanes i La Setmana, han preparat una trobada de bloggers i booktubers a la Plaça de l’Escriptura. A les 12.15 Marta Botet i Borràs i Yannick Garcia presentaran, juntament amb Beatriu Castillo i Sam Gutiérrez Diari del tot verídic d’un indi a mitja jornada, de S. Alexie (Edicions de 1984).

Al llarg del dia, hi ha programades diverses activitats per conèixer revistes especialitzades en català: a partir de les 16.30 a la Plaça de l’Escriptura, es presentarà “El català, llengua viva i atractiva”, amb Ramon Sangles, Josep Ferrer i Abel Carretero, a les 17.00, “Recordem les biblioteques del món antic, l’Any de les Biblioteques”, amb Montserrat Tudela i Pol Fernàndez, a les 17.30, “El turisme de muntanya al Nepal després del terratrèmol”, amb Ferran Alexandri i Josep M. Puente i a les 18.00 la Revista Esguard farà una entrevista en directe a càrrec de Màrius Serra i Rafael Nadal.

A les 18.45 a la Plaça de la Paraula, Patrícia Gabancho presenta, juntament amb Xavier Graset, Per què els moments brillants dels catalans acaben en no res? (Rosa dels Vents), i a les 19.15 Enric Vila i Ramon Tremosa, amb Xavier Graset, seran a la mateixa plaça per parlar de dues mirades al procés català. Finalment, a les 20.00 Sebastià Alzamora, juntament amb Andrea Motis i Manel Forcano, serà a la Plaça de la Paraula per presentar la seva última novel·la La malcontenta (Editorial Proa).

Finalment, us recomanem dos recitals poètics que no us decebran: a les 19.30 a la Plaça del Llibre, Blanca Llum Vidal recitar Punyetera florHomes i ocells, i l’acompanyaran Maria Bohigas i Ester Andorrà. Tot seguit a les 20.00 a la mateixa plaça, Jaume C. Pons Alorda, Esteve Plantada, Maria Antònia Massanet i Maria Sevilla oferiran un recital poètic de poesia jove “a viva veu”.