Televisió de qualitat, sessió intensiva

30.10.2014

Ja tenim aquí la 20a edició del MINIPUT, l’única mostra sobre televisió de qualitat de l’estat. El MINIPUT consta d’unes sessions de projeccions i debats amb els responsables dels programes de la televisió més innovadors, provocadors, educatius i amb vocació de servei públic de l’any.

Jordi Évole, presentador de ‘Salvados’

El MINIPUT està organitzat conjuntament per TV3, TVE, la UPF, la UAB, la URL, la UdL, el Tecnocampus Mataró i el CCCB.  Compta amb el suport de la UdG i la URV. Apart de poder veure una selecció del millor que es va poder visionar en l’anterior edició de l’INPUT (International Public Television Screening Conference) amb la presència d’alguns dels seus protagonistes, tindrà lloc una sessió especial que clausurarà la mostra dedicada al fake televisiu, amb Jordi Évole (Salvados, “23-F”), Miguel Ángel Martín i Manuel Delgado (El Camaleó) com a convidats.

Évole va ser notícia fa uns mesos per la producció del fals documental sobre el 23-F, que va sacsejar les xarxes socials i l’opinió pública espanyola. No és, ni de bon tros, el primer cop que un experiment televisiu d’aquestes característiques reflexiona sobre el poder dels mitjans de comunicació. Durant el debat sobre els fakes televisius es parlarà de famosos bulos com La guerra dels mons d’Orson Welles, la pel·lícula sobre el Projecte de la bruixa de Blair o molts altres audiovisuals semblants que han analitzat des de l’acció directa la influència mediàtica. L’acte comptarà amb la presencia del mateix Jordi Évole i de l’equip d’El Camaleón, el polèmic fals documental que al 1991 va anunciar un cop d’estat a l’URSS.

Pel que fa a la programació, durant tot el dia els assistents podrán gaudir dels shows de televisions internacionals seleccionats per aquesta ocasió. Cada programa dura entre 10 i 60 minuts, exceptuant la producció humorística francesa La minute vielle, que farà de sessió inicial amb una durada de 90 minuts. A més, cada visionat serà presentat per un professional del sector, i alguns d’ells, com la guardonada ficció anglesa Murder. La majoria de les produccions són europees, sent els països del nord (Dinamarca i Suècia) els més representats, però el festival comptarà també amb shows japonesos i canadencs.

La mostra serà el dissabte 29 de novembre del 2014 de 10:00h a 22:00h en una jornada maratoniana al Teatre del CCCB de Barcelona. A la web del MINIPUT trobareu tota la informació i la resta del programa. Us recordem que l’entrada és gratuïta però és recomanable que ompliu el formulari de inscripció que també trobareu a la web.