Teatro de los Sentidos explora el món del cava a Sant Sadurní

21.11.2014

‘Renéixer’ és el primer espectacle teatral dedicat al món del cava. Coproduït per l’Ajuntament de Sant Sadurní i la companyia Teatro de los Sentidos, que dirigeix l’antropòleg colombià Enrique Vargas, Renéixer s’estrena aquest divendres a La Fassina de Can Guineu.

Renéixer es representa entre el 21 de novembre i el 8 de desembre a Sant Sadurní d'Anoia

Renéixer es representa entre el 21 de novembre i el 8 de desembre a Sant Sadurní d’Anoia

Els seus creadors defineixen Renéixer com el primer espectacle teatral sobre el món del cava, una experiència sensorial a través del passat del raïm com a planta i el seu futur com a valuós líquid refinat. Renéixer també és una aposta per impulsar Sant Sadurní i el Centre d’Interpretació del Cava, seu d’aquesta innovadora proposta.

Segons la pròpia companyia, Renéixer és un projecte difícil d’explicar donada la seva genuïnitat: experiències en lloc d’espectacles, “imaginants” i no espectadors, immersió sensorial en comptes de narrativitat, una experiència poètica que parteix de la recerca antropològica i la investigació amb l’objectiu de crear dramatúrgia de la curiositat.

La directora artística de Renéixer, Gabriella Salvaterra, afegeix que utilitzen tots els sentits per crear aquest viatge al món del cava. Segons el regidor de Turisme, Jep Bargalló, aquesta obra porta la senya d’identitat del que és Sant Sadurní, ja que han creat un espectacle únic, que només es podrà veure i tindrà sentit al CIC Fassina, i que ha de servir de “revulsiu d’aquest espai”.

Els cinc actors sadurninencs que s’han integrat a l’obra han definit amb entusiasme l’experiència. Renéixer s’ha engendrat en contacte amb els veïns de Sant Sadurní, entitats, institucions, empreses del sector del cava i experts vitivinícoles per tal d’aconseguir que l’experiència sigui, veritablement, un reflex de la memòria, la cultura i les tradicions de la població.

Renéixer s’estrena aquest divendres i es podrà veure al Centre d’Interpretació del Cava de la Fassina de Can Guineu de Sant Sadurní durant tres caps de setmana consecutius, fins al 8 de desembre. Cada dia s’oferiran tres passis d’aquest espectacle – els divendres i dissabtes a les 6, a les 8 i a les 10, i els diumenges i el dilluns 8 a les 5, 7 i 9. Les entrades ja es poden adquirir via online a través del web 4tickets.es o bé al CIC Fassina.