Teatre per a espectadors molt crítics

10.05.2019

El Dia del Teatre SGAE d’enguany reuneix una sèrie de propostes molt diverses, on destaquen quatre espectacles destinats a tots els públics. És a dir, als espectadors més grans i als més petits que, com tothom sap, són els més exigents de tots. Titelles, teatre d’ombres, objectes, contes tradicionals reinventats i molta música en quatre propostes que es podran veure a Barcelona i a Igualada.

‘Mr. Buka presenta… voilà!’ es podrà veure al SAT! Sant Andreu Teatre.

Al Teatre de l’Aurora d’Igualada es podrà veure Calma!, el darrer espectacle de la companyia Guillem Albà, que es va estrenar al Temporada Alta Llatinoamèrica i va passar per la Mostra d’Igualada el passat mes d’abril. Es tracta d’un espectacle sense (quasi) paraules, on mitjançant els objectes i els titelles Albà reflexiona sobre la pressa nostra de cada dia i trenca una llança a favor del silenci i la calma. L’actor i clown signa la dramatúrgia juntament amb Alícia SerratAndreu Martínez i Pep Pascual (a la banda sonora). Ajudat pels objectes i titelles dissenyats per L’Estaquirot Teatre i Alfred Casas, i amb coreografia d’Ariadna Peya, el clown reivindica la quietud i la lentitud davant d’un món que ho vol tenir tot i ben de pressa.

A Barcelona s’hi representaran tres espectacles familiars més. Al SAT! (Sant Andreu Teatre) podrem veure Mr. Buka presenta… voilà!, del llanternista i il·lusionista Sergi Buka, amb dramatúrgia d’ell mateix i Pep Paré, i banda sonora de Xavier MestresRamon Calduch i Pep Pascual. Una proposta de circ d’ombres, intimista i poètica, on la llum aconsegueix crear totes les il·lusions possibles. Al Jove Teatre Regina s’hi presentarà la versió d’Els tres porquets amb dramatúrgia de Roser Contreras i música de Manu Guix, protagonitzat per dos porquets i una porqueta, amb la presència d’artistes convidats provinents d’altres contes populars. I a La Puntual, al barri del Born, Rosa Díaz Martínez signa el text i Mariano Lozano Platas la música de Pedra a pedra, una proposta de la companyia Tian Gombau – L’home dibuixat que vol despertar la imaginació de la quitxalla a través dels objectes inanimats i en concret els més inanimats de tots, com són les pedres.

‘Pedra a pedra’, un espectacle familiar de Tian Gombau – L’home dibuixat, a La Puntual.