El mestre titellaire Cengiz Özek

31.10.2013

L’espectacle del mestre titellaire Cengiz Özek, ombrista del Karagöz turc, captivarà a grans i petits en dues úniques funcions, el dia 2 de novembre (18h) i diumenge dia 3 (12,30h).

Cengiz Özek amb Karagöz en primer pla

El teatre d’ombres és màgic, crea una atmosfera intimista, acolorida, intensa i és molt adient per explicar tota mena d’històries. Aquest cap de setmana el titella Karagöz, protagonista de l’espectacle, ens explicarà molts contes i llegendes dels carrers d’Istanbul.

Karagöz, protagonista del teatre tradicional d'ombres turc.

El nostre protagonista, en Karagöz, és barbut, calb i duu turbant. En les seves aventures i desventures topa amb Hacivat, un altre personatge molt elegant i refinat. A tots dos els agrada parlar pels descosits i ompliran l’escenari de colors, sensacions màgiques i moltes paraules, a través d’un espectacle teatral d’arrels urbanes inspirat en les ciutats otomanes d’abans del 1918.

El pare de l’espectacle, Cengiz Özek, és un dels titellaires que més ha fet renéixer la tradició del teatre d’ombres del Karagöz. Tradició i innovació, per explicar contes màgics.