Teatre dels Carlins, teatre sobre teatre

2.04.2016

Al centre de Manresa hi trobareu un dels espais amb més tradició teatral de la ciutat: la Sala Els Carlins. Compta amb una gran activitat teatral, com ara concursos, obres o formacions. Fa més de cent anys que la interpretació corre per les venes d’aquesta institució, que finalment ha vist consolidada la seva trajectòria en circuits de teatre amateur,  i que ara forma part del cicle d’Espai A. Aquest dissabte 9 d’abril actuen a les 21 a La Cate de Figueres.

L'art de la comèdia pel Grup de Teatre "Els Carlins"

L’art de la comèdia pel Grup de Teatre “Els Carlins”

El teatre dels Carlins ha representat obres arreu del país, i ara hi torna amb L’art de la comèdia. Aquest cop actua dins del marc de l’Espai A, el circuit de programació estable de teatre, dansa, música i cant coral amateurs que organitza la conselleria de Cultura. Aquest grup teatral ja va estrenar-se el mes passat al Teatre Esplai de l’Amtella de Merola, i aquest diumenge torna al Teatre Sarrià de Barcelona a les 18h.

Segons els organitzadors, L’art de la comèdia és “una declaració incondicional d’amor pel teatre”. Els intèrprets Pere Font, Joan Torrents, Àngels Torrents, Aleix Compte, Joan Domènech, Albert Giralt, Txell Vall i Salvador Portabella ens explicaran la història del director d’una modesta companyia de teatre, Oreste Campese, que demana ajuda al nou governador civil, acabat d’arribar al poble.

El director real del teatre dels Carlins és Joan Torrens, que ha preparat als seus actors per jugar a confondre l’espectador, que no sap si els visitants que rep el governador civil són els personatges reals o si, en canvi, són actors de la companyia de teatre d’Oreste Campese. Teatre sobre teatre, aquesta és la iniciativa que aporta l’Espai A aquest cap de setmana.