Teatre breu, escenari modernista

18.10.2018

Si passes per davant de la Casa de les Punxes i veus Josep Puig i Cadafalch, o l’últim bolet que et vas menjar no era un rovelló o estàs presenciant l’inici d’una sessió de “Microteatre a les Punxes”. En aquesta activitat, l’arquitecte de la Casa de les Punxes inaugura, situant-nos al 1906, l’emblemàtic edifici modernista, i et fa una breu visita guiada on t’explica curiositats sobre la casa i la família que hi vivia.

“Born to be” | Foto: Casa de les Punxes

Després, però, Puig i Cadafalch s’acomiada, i comença el “microteatre”. Es tracta de dues funcions teatrals breus (de quinze minuts aproximadament), que tenen lloc a diferents sales de la Casa de les Punxes.

La primera es titula “Born to be”. Aquesta obra, dirigida per Marc Torrecillas explora el contrast entre l’entusiasme innocent dels joves i el cinisme del món adult. Els actors Mònica van Campen i Oriol Rafel interpreten una noia jove i un funcionari que mantenen converses on es veu una clara crítica al capitalisme i la burocràcia. El missatge és clar: Per viure la vida no n’hi ha prou amb haver nascut.

Després, comença l’obra “Como las cucarachas en verano”. La companyia Las Cucachas, formada per Laura Millaruelo, Esther Noya, Lara Vacas i Estíbaliz Zearsolo, ens situa als anys 60 en un poble perdut que s’està quedant sense homes. Amb el pretext de l’espera del tren, tres dones comenten la jugada i posen en evidència les seves pròpies contradiccions.

Aquesta proposta neix de la idea de fusionar la visita a un monument modernista amb la interpretació teatral. D’aquesta manera el públic pot gaudir del teatre de petit format en un espai privilegiat, alhora que visita l’edifici. L’activitat s’ofereix els divendres a partir de les 18.30 hores, des del 19 d’octubre i fins el 28 de desembre de 2018, i finalitza amb el tast d’una copa de cava. El preu de la visita serà de 30€ i tindrà una durada aproximada d’una hora i mitja.