Subscriu-te a Núvol i emporta’t el joc ‘Ticket to Mars’

1.01.2019

L’Eugeni Castaño és un home afortunat, per la seva família i per la feina que fa, i ara ho és també perquè ha aconseguit veure publicats en un sol any tres dels força jocs que crea contínuament, tres jocs que li han servit per guanyar el Premi al Millor Autor Novell de 2017 que atorga el festival del joc Dau Barcelona.

D’aquests tres jocs, Ticket to Mars és el més reeixit. És un joc familiar, publicat per l’editorial catalana GDM Games, amb tots els ingredients dels bons jocs familiars: regles simples, partides ràpides, incertesa fins al final i, sobretot, la possibilitat de fer la punyeta als altres. Sí, admetem-ho, una de les coses que més ens agraden quan juguem és fer la punyeta.

Regles simples. Es juga en un tauler amb cinc coets on caben quatre tripulants en cadascun. Els tripulants possibles (adult, adulta, àvia, nen, nena, gos) estan a disposició de tots els participants. Cada jugador, de dos a cinc, en el seu torn, juga una de les cinc cartes (tothom té les mateixes cartes) que li permeten fer pujar o fer baixar un tripulant de qualsevol coet o moure’l d’un a l’altre abans no s’enlairi. Un cop jugada no es pot tornar a jugar si no es juga una altra carta que li permet de recuperar-les totes, fet que provoca que els motors es vagin engegant i el final de la partida s’apropi.

Partides ràpides. Tot això en menys de vint minuts. “En fem una altra? Ara no me la fotràs.”

Incertesa. Acabada la partida guanya qui té més punts segons els tres objectius secrets dels jugadors, repartits a l’atzar abans de començar. Només al final de la partida.

La punyeta. Et preocupes tant d’omplir els coets amb els personatges que t’interessen com d’evitar que ho facin els altres. I entre tots fem que el coet arrenqui cap a Mart, potser abans del que pensàvem.

Si et subscrius a Núvol et pots emportar el joc ‘Ticket to Mars’. Reserva el teu exemplar a a subscriptors@nuvol.com