Sortegem entrades pel comiat de Benet Casablancas

20.05.2015

L’Auditori acomiada la residència de Benet Casablancas amb un concert monogràfic. El grup instrumental bcn216 interpretarà sis peces del compositor una de les quals serà una estrena mundial. Durant els dos anys de residència s’han programat més de 20 obres, 14 concerts, xerrades, una masterclass i una carta blanca a la Filmoteca de Catalunya. Núvol sorteja entrades per aquest concert de comiat. Per entrar al bombo, podeu enviar un correu a info@nuvol.com

El compositor sabadellenc Benet Casablancas

El compositor sabadellenc Benet Casablancas

 

El grup instrumental bcn216 oferirà dijous 21 de maig un concert monogràfic de Benet Casablancas, compositor resident de L’Auditori guardonat, entre d´altres, amb el Premi Nacional de la Generalitat de Catalunya 2007 i el Premi Nacional de Composició del Ministeri de Cultura 2013, dins de la programació Sampler Sèries que L’Auditori dedica a les noves músiques. L’ensemble, dirigit per Francesc Prat,interpretarà sis obres de Casablancas que inclouen tres obres per a sextet: Epigrames (1990), Set Haikus (2015) (estrena mundial) i Sis Glosses sobre textos de Cees Nooteboom (2010).També es podrà gaudir del concert per a clarinet i ensemble Dove of Peace. Homenatge a Picasso (2010) (que després de la seva estrena al Regne Unit, Àustria i Croàcia arriba a Barcelona), i de l’obra Dance, Song and Celebration. Homenatge a Xavier Montsalvatge (2012) (estrena nacional).

Amb aquest concert finalitza la residència de Benet Casablancas que es va iniciar la temporada 13-14 i que al llarg de dos anys ha suposat la programació de 20 obres, 14 concerts, xerrades i converses i una carta blanca a la Filmoteca de Catalunya amb una selecció de 8 pel·lículesun seminari i masterclass a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) amb la participació de l’ESMUC i el Conservatori del Liceu.   Amb tot plegat s’ha ofert una visió transversal del compositor resident a nivell artístic, humà i cinematogràfic que durant la temporada 15-16 es completarà amb l’edició d’un llibre i d’una producció discogràfica.

Entre la vintena d’obres i els 14 concerts programats al llarg d’aquestes dues temporades, destaca l’encàrrec de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) que es va estrenar els dies 30, 31 de gener i 1 de febrer de 2015 sota la direcció del nou titular de la formació, Kazushi Ono, a la Sala Pau Casals. I d’entre els actes organitzats per conèixer el vessant més personal de Casablancas destaca el retrat humà del compositor que va fer el periodista i director del diari Ara, Carles Capdevila i que va tenir lloc el 25 d’abril de 2014, coincidint amb la interpretació de la seva obra les 7 escenes de Hamlet.

Héctor Parra serà el nou compositor resident de L’Auditori durant les dues properes temporades, una residència compartida amb el Palau de la Música. L’Auditori tractarà l’obra de Parra en diversos àmbits, des de la música simfònica,  la música de cambra i la programació de Sampler Sèries. Aquesta temporada l’OBC n’interpretarà tres obres, una de les quals serà una estrena mundial sota la direcció de Kazushi Ono.