Som la llibreria de la cantonada

6.04.2017

Des de Núvol ens hem sumat al projecte Libelista, un portal que es va originar dins el gremi de llibreters i que s’ha convertit en l’eina digital que els ha de servir per vendre més llibres online. L’augment de l’eCommerce és progressiu i irreversible, i el llibreter independent no en pot quedar al marge. Avui els lectors vivim dissociats. Ens pensem que només tenim dues alternatives a l’hora de comprar un llibre. Entrar en una llibreria o connectar-nos a Amazon. Això ha canviat. Ha nascut Libelista, un portal que aplega més de 125 llibreries de tot l’estat espanyol.

A partir d’ara també podrem comprar llibres online sense trair el nostre llibreter de capçalera, aquell que ens recomana lectures quan anem a pasturar per la seva botiga, aquell activista que ens convida a clubs de lectura i que organitza presentacions de llibres.

El futur de les llibreries independents passa per la col·laboració i el treball en equip, i és en aquest context que neix l’aposta de Libelista, un entorn online comú que vol visualitzar l’imprescindible treball prescriptor dels nostres llibreters i llibreteres i, a més a més, posar a la seva disposició eines comercials eCommerce de primer ordre.

Les llibreries acompleixen en el seu entorn un servei insubstituïble: creen comunitat i mantenen viu el teixit cultural. Els llibreters asseguren l’accés dels lectors a llibres minoritaris que no sempre tenen el mateix grau de visibilitat a les grans superfícies. Això fa d’ells l’últim baluard de la bibliodiversitat. Libelista neix amb la vocació de potenciar i amplificar el valor de la llibreria de proximitat. Volem connectar els llibreters amb el seu entorn lector online.

I tota aquesta iniciativa només té sentit si els usuaris lectors, cada cop més acostumats a Internet, veuen en Libelista un instrument útil, que capta el seu interès i que els ofereix  una varietat d’opcions per adquirir llibres sense haver d’abandonar els beneficis que ofereix el comerç local.

Així doncs, Libelista és una plataforma de venda online de llibres, en format paper i en format digital, en la qual les llibreries de proximitat perceben una part de les vendes que es generen. En el procés de compra, l’usuari s’ha de vincular a una llibreria de la xarxa, i aquesta percebrà una part de l’operació. Libelista vol ser competitiu respecte a altres plataformes i operadors online i per aquest motiu ofereix al lector opcions diverses en les seves compres: enviament a domicili, recollida a botiga, rapidesa en el servei, capacitat de servir comandes especialitzades i possibilitat d’accedir a un ampli catàleg d’ebooks.

Fa pocs dies Jorge Carrión publicava a Jot Down un manifest en què defensava els valors de la llibreria tradicional davant de la implantació d’Amazon a Barcelona, que ja ha estat anunciada a bombo i plateret. El portal de Jeff Bezos amenaça d’emportar-se sota l’ala el negoci del llibre, però el sector resisteix, buscant escletxes i espais nous que evitin l’ofec. Amazon pot guanyar, però no s’ho hauria d’emportar tot.

Libelista ha posat fil a l’agulla i nosaltres volem ajudar-los a fer moltes puntades per recosir el teixit llibreter. Ens ajudes? T’esperem a Libelista.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

3 Comentaris
  1. Jo també m’hi apunto Bernat. Sóc en Xavier de Montblanc -te’n recordes- el qui et va comprar el Petrarca d’en Desclot? Quina bona tasca que fas i fem!
    Salutacions i remerciaments.
    (gràcies Àngel pel link)