Som gent de pau

28.05.2018

Apunteu-vos aquesta data: diumenge 3 de juny. Òmnium i una vintena d’entitats de diferent tarannà, però compromeses amb els valors de la pau, han organitzat la 1a Caminada per la Pau. El punt de trobada serà l’Arc de Triomf de Barcelona, a les 17h.

Arcadi Oliveres en un bar de Sants | Foto: Kenia Perez

Serà una jornada especial, els assistents avançaran pels carrers de Barcelona agafats de la mà i en silenci. Es demana una sola cosa: venir vestits de blanc. El recorregut es farà darrere una capçalera amb un representant de cada entitat.

L’acte començarà amb un breu parlament de l’economista i activista Arcadi Oliveres. A continuació donarà inici una caminada en silenci i a poc a poc. A mig recorregut es realitzarà una aturada de 5 minuts, amb una mostra de Txi Kung a càrrec de la tècnica de Tai Txi i Txi Kung Patricia Arredondo. Es posarà punt final a la tarda amb un conte pacifista per part de l’actriu i terapeuta Gestàltica Marta Millà i una meditació col·lectiva guiada pel monjo budista i fundador de la Casa del Tibet a Barcelona, Thubten Wangchen. La primera caminada acabarà aproximadament a les 18h al Parc de la Ciutadella.

La iniciativa arrenca a proposta d’una veïna de l’Eixample de Barcelona preocupada per la imatge de violència que es vol atribuir a la nostra societat. “Aquesta veïna, després de patir les contusions de les càrregues policials del 23 de març, el que demanava és que l’única resposta fos un acte pacífic i pacifista… Vam decidir entomar-ho des d’aquí”, explicava a RAC1 el president d’Òmnium Cultural a l’Eixample, Gerard Pijoan.

Entre les entitats que participen estan Budistes per la Pau, Casa del Tibet, Musulmans de Catalunya, Caputxins de Sarrià, Comunitat Sikh, Pare Manel, Comunitat Evangèlica Alemanya, Casa de l’Ésser, Associació de dones Pakistaneses i Asiàtiques, Bet Shalom, Parròquia Ortodoxa Romanesa San Jorge, País Conscient, Fundació Valors Humans, Audir, Budisme compromès, Bombers per la República, Representants de Comunitats musulmanes, Brahma Kumaris, Comunitat Hindú i Ciemen.