S’ofereix feina a Sant Just Desvern

18.02.2016

Aquest cap de setmana a l’Ateneu de Sant Just Desvern, a les 18.00h quatre persones lluiten per aconseguir un lloc de treball. Ho fan dins de l’obra El Mètode Grönholm, de Jordi Galceran, que arriba al municipi del Baix Llobregat gràcies a l’Espai A, la xarxa d’arts escèniques amateurs de Catalunya.

El grup teatral l'Escotilló representa "El mètode Gronhölm" en el marc de l'Espai A | Foto: El Mètode Gronhölm, L'Escotilló GT

El grup teatral l’Escotilló representa “El mètode Gronhölm” | Foto: L’Escotilló GT

Fa més de 10 anys que es va estrenar El Mètode Grönholm, de Jordi Galceran, i des d’aleshores s’ha versionat per a teatres, cinemes i fins i tot per a la televisió. L’obra gira al voltant d’una empresa sueca que vol contractar una persona perquè entri a treballar immediatament. El càrrec que ofereixen és de responsabilitat, i les condicions laborals i retributives són bones, és per això que el nombre d’aspirants a obtenir la feina és elevat, i alguns d’ells han de passar per un sistema poc convencional de selecció de personal.

Aquest procés de selecció es basa en un conjunt de proves que comencen semblant inofensives però que acaben posant a prova als aspirants. El mètode Gronhölm és cada cop més dur, sobretot des del punt de vista emocional, i porta als protagonistes a mostrar les seves debilitats i les seves experiències íntimes, i no només això, sinó a sentir què opinen els altres sobre la seva vida. Els aspirants a la feina, en aquest cas Ignasi Gimeno, Tomàs Escofet, Susanna Garcia i Ferran Coma opten per aplicar el joc brut per tal d’aconseguir el lloc de treball.

Al llarg de 10 anys, el panorama ocupacional de Catalunya ha canviat molt. Això ha fet que l’obra El mètode Gronhölm, en comptes de ser cada cop més antiquada hagi sigut cada cop més actual. És per això que Espai A aposta per aquesta obra, que es representarà diumenge a les 18h a Esplugues de Llobregat. La iniciativa Espai A creu que El mètode Gronhölm ens fa veure que “En un món on la vàlua de les coses es mesura […] pels diners que costen, hem perdut de vista l’autèntic valor: la felicitat, l’amistat, la coherència o la dignitat”.

I és que davant d’una oferta laboral com aquesta, qui de nosaltres no se sentiria temptat a lluitar per un lloc de treball per molt que això suposés passar per sobre dels altres aspirants? Tal com explica l’Espai A, “Els 4 candidats finals per aquest lloc de treball estan disposats a deixar de banda la seva dignitat i qualsevol escrúpol per aconseguir aquesta feina, en un procés de selecció on res, ni ningú és el que sembla”. El públic d’Esplugues de Llobregat en podrà gaudir aquest diumenge a les 10h a L’Avenç Centre Cultural.

Trailer EMG – L’Escotilló d’Alejandro Dezon Capo.