Sobre els danys del tabac i les ostres

13.05.2015

Després d’estrenar al Teatre Bartrina de Reus, fer temporada a la Sala Villarroel l’any 2013, passar pel Teatre Lliure el 2015 i arrassar pels teatres de tota Catalunya durant gairebé tres anys, Sobre els danys del tabac i les ostres arriba al Born Centre Cultural. Un monòleg dirigit per Francesc Cerro i interpretat per Xavier Graset.

Xavier Graset a Els danys del tabac i les ostres

Xavier Graset a Els danys del tabac i les ostres

De la mà del periodista i actor Xavier Graset coneixerem la singular visió que té el personatge Ivan Ivànovitx Niukhin pel que fa als perjudicis del tabac en el cos humà. Un monòleg còmic… perdó, voliem dir: una “conferència rigorosa” a la qual recomanem que assisteixin totes aquelles persones que desitgin deixar de fumar… i també els que no ho vulguin fer. I els senyors metges. I els pares amb filles en edat de casar. I els marits amb mullers autoritàries. I els estudiosos de la química orgànica. I també els de la botànica. I els pares de família nombrosa. I els que estan pensant en formar una família. I els que no. I els que…i a tots aquelles i aquelles que vulguin gaudir d´una bona estona escoltant i veient una de les millors peces còmiques breus del dramaturg universal Anton Txèkhov versionada pel director i dramaturg Francesc Cerro.

L’aventura de Sobre els danys del tabac i les ostres va començar ara fa set anys, quan els van encomanar un monòleg per participar a un Cicle de Monòlegs del Baix Camp. Van preparar Sobre els danys del tabac i els hi va anar molt bé. Passat un temps, Cerro i Graset van decidir recuperar el monòleg però van optar per afegir-hi el conte Les ostres, també de Txèkhov. I a partir d’aquí, la resta és història: de Reus van passar a Barcelona i d’aquí a la resta de Catalunya. Llarga vida a Txèkhov!