“Si tu hi ets, tot és música”

4.03.2015

Comença el ‘Músiques de Butxaca’, el cicle musical de l’Ateneu d’Igualada, on el públic i els músics es troben dalt de l’escenari, i deixen la platea als seus peus.

Celeste Alías i Santi Careta actuant en una de les passades edicions | Foto: Músiques de butxaca.

Celeste Alías i Santi Careta actuant en una de les passades edicions | Foto: Músiques de butxaca.

El Músiques de Butxaca és un cicle de concerts acústics de petit format que fa coincidir els que canten i toquen amb els que miren i aplaudeixen a l’escenari del teatre modernista de la capital de l’Anoia. Els Mamo Jambo estrenen el cicle el proper 6 de març, amb una acció especial al teatre de l’Ateneu: es retiraran les butaques de la platea i, en comptes d’ubicar-se a l’escenari, el concert es farà en aquest espai nou, en què tot el teatre serà un escenari.

El quartet Mamo Jambo és una de les bandes de rock&roll instrumental més incendiàries i proposa una barreja salvatge de rock&roll, rhythm&blues i swing, amb una interpretació feta sota una mirada contemporània. Han passejat els seus instruments per tot Europa i també per Mèxic.

Després del quartet, la següent proposta del Músiques de Butxaca arribarà l’1 de maig, amb el barceloní Paul Klason, que porta el seu últim treball “Find the way”, amb influències del pop, el soul i el rhythm&blues.

Pau Vallvé, músic, compositor i productor, compartirà escenari amb el públic el 5 de juny, i presentarà el disc “Pels dies bons”, amb la guitarra i el looper.

Per últim, el 10 de juliol, serà el torn de Lenacay unplugged, una banda d’experimentació entre el flamenc i l’electrònica, el funk o el soul, dels creador de Ojos de Brujo.

Les fronteres entre intèrprets i públic queden diluïdes al Músiques de Butxaca, en un ambient en què l’acústica i els gintònics aconsegueixen que, si hi vas, vulguis parar el temps. I és que, quan hi ets, tot és música.