Reptes i premis de l’escola

25.05.2017

La Fundació Carulla ha donat a conèixer els guanyadors dels XXXIX Premis Baldiri Reixac corresponents al curs 2016-17, adreçats a escoles, alumnes i mestres. La novetat de la convocatòria és el foment de l’estímul a nous projectes de creació amb cinc premis inèdits fins ara. Aquest dimecres, la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha lliurat els guardons a escoles i mestres al Palau de Pedralbes, mentre que els alumnes rebran els seus reconeixements el diumenge 28 de maig al Casal de l’Espluga de Francolí. En total, s’hauran repartit 101.000 euros en premis.

La foto amb tots els premiats | Fundació Carulla

Els Premis Baldiri Reixac (PBR) pretenen ajudar a donar resposta als reptes de l’escola d’avui a les terres de parla catalana. Des de la seva creació, l’any 1979, reconeixen iniciatives educatives que contribueixen a la tasca de construir una escola catalana de qualitat. Des de llavors, més de 230 professors, 425 escoles i 2.175 grups d’alumnes han estat reconeguts pel seu valor, qualitat i trajectòria. La novetat d’aquesta edició, com dèiem, ha estat l’aposta per als projectes innovadors, amb cinc premis de 4.000 euros adreçats a mestres i professors.

Pel que fa a la resta de guardons, els PBR han tingut en compte els projectes globals i individuals d’escoles i alumnes d’arreu del territori, i ha lliurat nou guardons (de 4.000 euros) a diversos centres educatius i 50 als seus estudiants (de 900 euros). La Fundació Carulla organitza els Premis amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

Instròniks Band – Marc Sibila Vidal. Escola de Música Municipal Mestre Castella, de Navàs (Bages) | Fundació Carulla

El jurat ha estat integrat per Joan Arjona, Josep M. Farré, Joan Gumbert, Àngels Pérez Tarragó, David Pujol, Coral Regí, Rosa M. Securún i Anna Verdaguer. Podeu veure tots els baldiritzats en aquest enllaç al web de la Fundació. Enhorabona a tots els premiats!