Set anys celebrant The Lemon Day

6.07.2012

The Lemon Day organitzat per l’Associació d’amics del rock’n’roll i una mica de pop, celebra enguany la setena edició amb un cartell de luxe: Marina Gallardo, Senior i el Cor Brutal, Ainara LeGardon, Aina, Lisabö, Betunizer, Chemical Cusins i Dj Santisan actuaran, en aquest ordre, i a partir de les set de la vesprada demà dissabte, al parc de la Font Cuitora de Capellades. Aquesta és, sens dubte, una oportunitat única per gaudir de la bona música. I debades!

Obrirà el festival la cantautora gaditana Marina Gallardo, que repassarà les cançons dels lloats Working to speak (Fohen, 2007) i Some monsters die and others return (Fohen, 2010), i presentarà les del seu tercer disc, This is the sound (Fohen, 2012), que eixirà a la venda al setembre. Una veu molt interessant, constantment en evolució i en trànsit de la revelació a la consolidació definitiva.

A continuació els valencians Senior i el Cor Brutal —que aquest 2012 han estat presents a festivals de tant de renom com el Primavera Sound i el Faraday— faran una nova demostració de rock i visceralitat interpretant i reinterpretant cançons dels seus tres discos (L’experiència gratificant, Nu i Gran) i presentant-ne de noves. La banda de Miquel Àngel Landete té un directe potent que convida «A tremolar» amb ells.

La cantautora basca Ainara LeGardon serà la tercera a comparèixer amb les cançons de We Once Wished (Winslow Lab/Aloud Music, 2011), un disc amb què es desmarca dels seus treballs anteriors. Mentre arriba el seu torn de pujar a l’escenari de The Lemon Day, podeu gaudir de la seua música amb aquets videoclip,  «Thirsty», o amb aquests vídeos que la gent de Concerts Privats va enregistrar a la fàbrica Fabra i Coats de Barcelona.

En acabant, els reapareguts Aina, un dels referents clau del rock alternatiu barceloní, pujaran a l’escenari per demostrar que continuen tan en forma com aquell ja llunyà 1995 en què es van donar a conèixer. Repassaran alguns dels èxits que van sembrar durant vuit prolífics anys de trajectòria musical gràcies als quals van fer gires dins i fora de les nostres fronteres.

Més tard serà el torn de Lisabö, que presentaran en directe el seu rotund Animalia Lotsatuen Putzua (Bidehuts, 2011), una demostració sense fissures del millor posthardcore condensat en tan sols sis cançons. El llarg silenci del grup d’Irun va fer témer els seus fans que Ezlekuak (Bidehuts, 2007) seria el seu últim disc. L’any passat, però, van reaparèixer amb un treball, el sisè, que consolida definitivament una banda hipnòtica que sap transformar, com ningú, el soroll en fragilitat.

Clouran la nit uns altres valencians, Betunizer http://betunizer.bandcamp.com, que estrenen el seu irreverent, divertit i esmolat Boogalizer (BCore, 2012), enregistrat i mesclat als estudis Ultramarinos Costabrava per Santi García i masteritzat a Ultramarinos Mastering per Víctor García. José Guerrero (guitarra i veu), Pablo Peiró (baix) i Marcos Junquera (bateria) no deixaran indiferent el públic de The Lemon Day. No us perdeu el videoclip de la tercera cançó del disc «Imagina que matas a Jota».

Finalment, els que es queden amb ganes de continuar la festa veuran els seus desitjos satisfets gràcies a Chemical Cusins i Dj Santisan, que seran els encarregats d’arrodonir la nit.

Pel The Lemon Day, des del 2005 ençà, han passat grups tan interessants com Za!, Nisei, Nueva Vulcano, Pony Bravo, Fordamage, Me and the Bees, Virüs, Tom Cary, Furguson, (lo:muêso), Lasers, Borrokan, Joan Colomo, Anímic o Mursego. Enguany, malgrat la crisi, els organitzadors han programat un festival —sense ajudes públiques— que convertirà el 7 de juliol en un dia inoblidable. Cal, doncs, donar-los l’enhorabona i les gràcies per continuar organitzant un festival com aquest.