‘Serra d’Or’ entrevista Ximo Puig en el seu últim número

2.03.2016

El número de març de 2016 de Serra d’Or conté el dossier “Nous aires al País Valencià”, que consta d’una entrevista al nou president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i de tres articles que tracten sobre la situació general actual, sobre la llengua, la cultura i els mitjans de comunicació, i sobre la situació econòmica al País Valencià.

Ximo Puig

Ximo Puig

Aquest mes, destaquem especialment l’article d’opinió de Francesc-Marc Álvaro, atès que fa un homenatge a Muriel Casals arran de la seva mort tan sobtada i sentida per a molta gent.

Dins la secció de Lletres, Joan Josep Isern fa un extens resum de les commemoracions, premis, honors i guardons literaris d’aquest 2015. També, Jaume C. Pons Alorda, homenatja els 25 anys de la publicació de L’estuari de Miquel Bauçà.

Pau Vinyes parla d’Hilari Salvadó i Castell, darrer alcalde republicà de Barcelona, i Victòria Rodrigo escriu sobre les biblioteques de Catalunya com a espai de memòria privilegiat.

A la secció de música, Xavier Chavarria tanca amb un segon article el record d’Enric Granados en el centenari de la seva mort. Miquel Pujadó, a més de les seves columnes habituals amb la discografia catalana recent, escriu sobre el pas que ha fet Joan Isaac de lletrista i compositor a intèrpret, al servei d’altres creadors.

Pel que fa a teatre, Marta Terreu se centra amb la figura de Rosa Maria Arquimbau, autora teatral que va formar part de la generació d’autores de la Segona República.

A cinema, Tariq Porter fa un repàs del cinema català del 2015 des d’un punt de vista tant quantitatiu com qualitatiu. A televisió, Albert Elduque parla amb Llúcia Oliva, una persona determinada a explicar les coses que passen i que ja han passat, tot fent un repàs de la seva vida periodística.

Per acabar, a la secció de premsa Jaume Fabre ofereix un reportatge de les fotografies de la Caputxinada, 50 anys després dels fets. Completen el número les habituals seccions d’opinió, ressenyes de novetats literàries i llibres d’assaig i estudi i la pàgina d’entreteniments.

Etiquetes: