Sembrar literatura en temps de crisi

21.02.2014

L’editor valencià Joan Carles Girbés (Carcaixent, 1974) posa en marxa el nou segell editorial Sembra Llibres, que s’ha presentat a València amb una proposta de sis primers títols per a aquest 2014 que són tota una declaració d’intencions, amb Xavi Sarrià, Esperança Camps i Empar Marco, entre d’altres. 

Joan Carles Girbés funda Sembra Llibres

Resistir-se a militar en la resistència. A prendre actitud passiva. Lluny d’esperar els colps que vénen dia a dia, l’editor Joan Carles Girbés (Carcaixent, 1974), frontman del nou projecte editorial Sembra Llibres, planta la llavor per fer crèixer alternatives i nous canals en el món de la literatura. Així ho ha expressat, entre la il·lusió d’engegar motors i el compromís amb el seu país, en la presentació d’aquest nou segell davant els mitjans de comunicació a la ciutat de València. Girbés ha subratllat la importància de rebel·lar-se, en una època convulsa, davant la pèrdua d’espais comunicatius propis i la dificultat agreujada d’arribar al públic. L’aposta de Sembra Llibres passa per donar veu a la gent amb talent d’aquest país i compartir idees per tal de revertir una situació, segons s’ha apuntat, de crisi del model de negoci. Per a Girbés, és imprescindible fer llibres sabent a qui es fan, tot implicant-se en la creació amb l’autor i abrandant aquells textos que, tot citant l’editor germànic Siegfried Unseld, “tinguen conseqüències”.

Sembra Llibres pronostica la publicació de sis títols per a aquest 2014. Joan Carles Girbés ha descrit el projecte com una editorial petita amb llibres grans, çò és, que cadascun dels toms publicats portarà al darrere un gran treball per tal que la difusió de les obres i la consolidació de nous lectors acaben esdevenint una realitat. La metxa s’encén al març amb l’eixida al mercat de Totes les cançons parlen de tu, primera novel·la del vocalista d’Obrint Pas, Xavi Sarrià, amb qui Girbés ja va copsar una bona relació amb la primera incursió literària del cantant l’any 2009 (Històries del paradís, Edicions Bromera). Sarrià ha enllestit una narració que es capbussa en les albors dels anys noranta del segle passat, època de batalles socials i polítiques que expliquen la societat d’avui. D’altra banda, Vertigen es postula com una barreja de trames protagonitzades per professionals de la informació i la comunicació amb el tancament de Radiotelevisió Valenciana com a teló de fons. Esperança Camps, escriptora i periodista a RTVV, i Empar Marco, corresponsal de TV3 al País Valencià, en són les autores, d’aquesta ficció que alhora és ben real.

A aquests dos títols caldrà sumar més endavant, tal com ha anunciat Girbés, una selecció de traduccions d’autors estrangers i una línia de llibres d’actualitat que pretén dignificar la reflexió i l’aprenentatge dins la nostra societat.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

3 Comentaris
  1. Benvinguts en una València actual que està perdent cada dia més i més la seua cultura propia i també la llengua…

    Us desitje molta sort i coratge i podeu comptar d’ara endavant
    amb un futur lector i amic,

    JOAN