Segona edició del festival Cultura contra la repressió

15.06.2019

Oques Grasses, Ítaca Band, Gossos i Maria del Mar Bonet son alguns dels noms que sonaran a la segona edició del festival Cultura contra la Repressió que organitza Òmnium Cultural el 16 de juny a Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental), ciutat natal de Jordi Cuixart. És la primera gran mobilització que organitza l’entitat després del judici, on es podrà gaudir de nou hores de música, circ, màgia i altres disciplines escèniques.

Maria del Mar Bonet. | Foto: Lluís Muñoz

Cultura contra la repressió és un esdeveniment familiar, penat per a tots els públics i amb una proposta cultural interdisciplinària que es desplega des de les 11 del matí fins a les 8 del vespre. El seu objectiu és combatre la “vulneració de drets fonamentals com la llibertat d’expressió i manifestació” mitjançant la cultura, fet pel qual se celebra a la ciutat natal de Cuixart, president de l’entitat.

El cartell d’enguany inclou com a novetats els artistes Maria del Mar Bonet i Brighton 64, que s’afegeixen als ja anunciats: Oques Grasses, Gossos i Dolo Beltran juntament amb el quartet Ovidi 4, Ítaca Band, la Companyia Elèctrica Dharma, Miquel del Roig, Cesk Freixas, el grup Mascarats, Paula Valls, Joan Rovira, Pepet i Marieta, El Belda, Les Kol·lontai, el rap de l’empordanesa Joina, Txell Sota i el jazz de Magalí Sare Duo. El Pot Petit i la Belluga s’encarregaran d’amenitzar la jornada entre els més petits.

En l’àmbit el circ, hi trobem la màgia de Pau Segalés, grafits, els pallassos Pepa Plana & Noël Olivé i els contes de l’editorial Nanit. La presentació de les actuacions anirà a càrrec de l’actor Pep Planas i els periodistes Sílvia Soler, Marc Giró i Elisenda Carod, entre d’altres. Per altra banda, a les 13h es llegirà una carta de Jordi Cuixart; i a les 19h Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium, pronunciarà un discurs.

L’entrada del festival és gratuïta. Pots trobar més informació aquí.