SEED, nou segell discogràfic per a joves artistes

29.10.2016

Neix el segell de música clàssica SEED, associat a una iniciativa empresarial d’emprenedoria que aposta pel management i la comunicació d’artistes joves amb clara projecció internacional, com el Quartet Gerhard, Joel Bardolet o Carles Marigó.

Joel Bardolet gravarà un disc amb SEED. Foto: La Pedrera

Joel Bardolet gravarà un disc amb SEED. Foto: La Pedrera

Aquesta setmana s’ha presentat un nou segel discogràfic, SEED, de la mà dels músics del Quartet Gerhard, el violinista Joel Bardolet i el pianista Carles Marigó. Ho han fet al costat de la seva fundadora, la periodista i gestora cultural Rut Martínez i del productor musical de SEED, Santi Barguñó (també fundador del segell de música contemporània N – Neu i cofundador de N Music Production). També hi va assistir el director de l’Institut Ramon Llull, Manuel Forcano, atès que els artistes d’aquest nou segell compten amb una intensa activitat fora de Catalunya; i el director de l’Auditori Espai Ter de Torroella de Montgrí, Antoni Roviras, equipament que ha acollit l’enregistrament de Joel Bardolet (SEED 002) i que inicia d’aquesta manera una nova etapa com a espai apte per als enregistraments discogràfics.

SEED editarà dos discos més aquesta temporada: el debut com a solista de l’esmentat violinista Joel Bardolet, titulat Intertwined Paths, un disc de to marcadament contemporani; i l’àlbum del pianista Carles Marigó, Moments, on contraposa els moments musicals de Schubert i Rakhmàninov amb les seves pròpies improvisacions.

Quartet Gerhard

Quartet Gerhard

El nou segell discogràfic neix recollint l’experiència exercida durant anys en l’àmbit de la producció, la comunicació i el management d’artistes de perfil divers, amb la voluntat de plantejar un seguiment integral dels seus artistes, un autèntic acompanyament a la tasca que desenvolupen.

És una iniciativa empresarial de caràcter singular que aposta pel treball desplegat en estreta col·laboració amb els seus músics, fet que explica el perquè de la creació d’un segell discogràfic propi, no subjecte als requeriments del mercat actual i amb voluntat d’apostar per una distribució internacional que sintonitzi amb el perfil dels seus artistes –tots amb una marcada activitat concertística fora de Catalunya. El segell surt ja amb distribució a Suïssa a través de Musikontakt.

El primer disc, del Quartet Gerhard, es presentà, per tant el passat 24 d’octubre a Barcelona –el 6 de febrer de 2017 ho farà a Madrid i el 12 de febrer a Girona. Les obres que conformen l’àlbum són el Quartet per a corda núm. 2 (1960-1962) de Robert Gerhard, el Quartet en fa major, op. 35 (1903-1904) de Maurice Ravel, el Quartet en mi bemoll, op. 12 (1829) de Felix Mendelssohn i un Nocturn (1920) de Toldrà. Es pot veure l’avançament clicant aquí.

El pianista Carles Marigó. Foto: La Pedrera

El pianista Carles Marigó. Foto: La Pedrera

Interwinted Paths, del violinista Joel Bardolet, serà el segon llençament de SEED. Es presentarà el 18 de desembre a L’Atlàntida de Vic i el febrer de 2017 a Basilea, i l’avançament serà el 20 de novembre a La Pedrera. Bardolet ha enregistrat un intercanvi entre Signs, messages and games, de György Kurtág i Fantasie núm. 7 per a violí sol de Georg Philipp Thelemann; El inabastable perfil per a violí i piano de Miquel Oliu; Spiegel im Spiegel per a violí i piano d’Arvo Pärt; Intertwined paths per a violí sol de Balz Trümpy, així com gravarà, al costat d’Alessio Pianelli, la seva peça J2728A per a violí i cello.

Finalment arribarà, el 21 de maig de 2017, en el marc de la seva residència a La Pedrera, el disc de Carles Marigó, amb Moments musicaux, D.780 de Franz Schubert vs Moments musicaux, Op.16, de Serguei Rakhmàninov, vs improvisació. La improvisació serà a sis mans en col·laboració amb Juan de la Rubia i Marco Mezquida.