Segon round del concurs de Booktrailers

21.10.2014

Aquells joves creatius de 14 a 18 anys tenen temps fins el 12 de novembre per participar en la segona edició del concurs de Booktrailers que el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura organitza, juntament amb l’empresa Bookmovies i la col·laboració del Gremi de Llibreters de Catalunya. 

Es tracta de capturar l’essència d’un llibre i traduir-la en imatges, que acompanyades de música i diàleg facin venir ganes de llegir el llibre en què es basa. Aquest és l’art del booktrailer: l’art de promocionar la història, personatges o emocions que genera una obra literària, a través de diverses tècniques audiovisuals que poden anar des de interpretacions amb actors fins a videoanimacions.

Els vídeos no poden superar els 90 segons de durada ni tampoc poden fer evident el final del llibre, ni la trama completa. Un petit flaix creatiu que destaqui un dels punts forts del llibre hauria de ser el punt de partida, en aquest concurs que té per objectiu “promoure la lectura entre els adolescents i joves, millorar la relació i els serveis de les biblioteques públiques envers aquest públic, i fomentar el desenvolupament d’habilitat digitals, creatives i col·laboratives dels joves lectors”.

Un fotograma del booktrailer guanyador en la passada edició sobre el llibre "El diari d'Anna Frank".

Els participants hauran de formar equips d’entre 2 i 4 persones com a màxim i es podrà optar a un premi entre 4 categories: el millor booktrailer, el millor guió, el més creatiu i també el més votat pel públic. Els premiats rebran un lot de llibres, motxilles Munich i entrades per la Filmoteca de Catalunya. El dia 28 de novembre trascendiran els noms dels guanyadors en un acte públic a la Filmoteca de Catalunya.

En aquesta edició es compta amb la col·laboració de La Filmoteca de Catalunya, el Consell del llibre Infantil i Juvenil (Clijcat), el diari el Periódico, l’empresa MunichAdolescents.cat  i 9 editorials: Algar EditorialCruïllaDestinoEdebéEverestLa GaleraMaevaMontena i Roca Editorial i té com a partners VideoleanWebbambu i Spread.

Podeu veure els booktrailers que es van presentar l’any passat, aquí i l les bases del concurs, per aclarir qualsevol dubte.