Second round de Poesia i +

7.07.2015

Avui dimarts 7 de juliol, arrenca la segona setmana del festival Poesia i + amb el concert de Ferran Palau al Teatre Principal d’Arenys de Mar on presentarà el seu últim àlbum en solitari, Santa Ferida. El disc, ideat i gravat al llarg de dos anys, s’ha recomençat i regravat fins a tres vegades per tal de trobar aquell màgia que mai no està absent en els discos de Palau. El Teatre Principal d’Arenys serà l’escenari idoni per gaudir de la seva proposta i al mateix temps serà la primera col·laboració de la ciutat amb el Festival Poesia i +.

Ferran Palau

Ferran Palau

El dimecres 8 de juliol el festival es traslladarà als Jardins de Can Caralt amb una proposta molt especial a càrrec de l’Àlvar Roda. El projecte musical d’Àlvar Roda, agafa de punt de partida diverses composicions a partir de textos de poetes catalans de reconegut prestigi. Àlvar Roda construeix una constel·lació poètica amb alguns dels noms més importants de la poesia catalana: Pere Quart, Joan Brossa, Joan Vinyoli o Narcís Comadira entre d’altres. Són cançons de resistència i de reivindicació que avui tenen més actualitat que mai. Un espectacle únic en un entorn immillorable.

El dijous 9 de juliol tindrà lloc una doble proposta molt especial a les 20h. La repetició i l’oblit de Perejaume i a les 21h el concert a càrrec de Maria del Mar Bonet. Tot un luxe irrepetible!

La nit de divendres 10 de juliol es presenta com una de les nits més intenses del festival. Els encarregats d’inaugurar-la seran els de Usted es un Colectivo que presentaran UD es un Monstruo al Pati de la Fundació Palau. Tot seguit la delicadesa i la imaginació de Maria Rodés passarà pel Parc de Can de Muntanyà per recórrer aquest món tendre i tèrbol, tenyit per una veu sensible i plena de matisos que s’enlaira lliure a mig camí entre la música i la poesia. La vetllada clourà amb la proposta en solitari de Joan Miquel OliverPegasus. Fidel a un imaginari poètic càlidament familiar, el nou disc proposa un viatge per l’illa de la calma que, partint de la mar, ens porta cap a l’interior i arriba a la ciutat com a metàfora de la civilització. Amb ell es tancarà una nit immillorable.

Joan Miquel Oliver

Joan Miquel Oliver

La nit de cloenda del festival tindrà lloc primer, al Parc de Can Muntanya amb La llegenda de la dona d’aigua i tot seguit continuarà a la platja de Sant Vicenç de Montalt amb la Revetlla Poètica. Es podrà gaudir d’una proposta única amb poesia i electrónica amb Wunderkammer, Pentina’t Lula, Els Nens Eutròfics i DJ Diego Armando.

Aquest any el festival ha posat l’accent en la programació musical i aspira a consolidar-se com el festival d’estiu del Maresme, obert a tota mena de públics i amb una programació que busca presentar en un espai íntim i singular propostes molt diverses que tenen en comú la poesia i l’esperit d’investigació que sempre va caracteritzar el poeta Josep Palau i Fabre, impulsor del festival.  Amb la 10a edició el festival ha incorporat nous escenaris com són el Teatre Principal d’Arenys de Mar i la platja de Sant Vicenç de Montalt.