Screen man: de la pantalla al titella

25.01.2018

El vinarossenc Tian Gombau porta més de vint-i-cinc anys voltant pel món amb la seva companyia El Teatre de l’home dibuixat. Aquest dissabte aterra a la Sala Tallers del TNC, on hi podrem veure Screen man, un espectacle visual que uneix les projeccions amb els titelles tradicionals. Un espectacle delicat per a espectadors exigents a partir de tres anys.

‘Screen man’, un espectacle de Tian Gombau que es podrà veure al TNC. © Jorge Dragón

Quantes companyies teatrals de casa nostra poden afirmar que han actuat a 46 països i en deu idiomes? Quantes d’elles han guanyat 16 premis a festivals nacionals i internacionals? El teatre de l’home dibuixat, capitanejat per Tian Gombau, pot afirmar tot això i molt més. Durant la seva trajectòria, la companyia ha fet teatre per a tots els públics, petits, grans i mitjans. Format a l’Institut del Teatre de Barcelona, Gombau és actor, autor, director i manipulador d’objectes (el teatre familiar obliga a fer tots els papers de l’auca) i ha dirigit l’Aula de Teatre de la Universitat Jaume I de Castelló (del 1992 al 1999), la Mostra de Teatre Internacional Reclam o el cicle d’activitats Ciclorama, entre d’altre coses. L’any decisiu en la seva carrera va ser el 2008, quan va deixar el teatre destinat als joves i adults i es va centrar en els més petits. Aquell any va crear Pedra a pedra, un espectacle de petit format destinat a espectadors a partir dels dos anys, que va voltar per mig món i va guanyar molts premis.

El 2015 Tian Gombau va produir Screen man, espectacle que després de gairebé tres anys de girar pel món arriba ara al TNC. Dirigit per Panchi Vivó i el mateix Gombau, és la història d’un personatge que crea i modifica imatges fins que entra en escena Pomodoro, un titella que passarà de la pantalla a la realitat. Amb un to delicat i el ritme suau ideal per als espectadors més petits, Gombau desplega un espectacle visual i tecnològic amb molta ànima i llança un cant a l’acceptació de la diferència.

 

 

Screen man es podrà veure a la Sala Tallers del TNC del 27 de gener fins al 4 de febrer. Per a més informació i entrades podeu consultar aquest enllaç.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

1 Comentaris
  1. No us perdeu per res del món “Screen Man” de Tian Gombau i “El teatre de l’home dibuixat”! Petits, petites i grans quedareu bocabats! És una filigrana visual i poètica extraordinària.