Sara Blanch torna a “Les nits a la Baranova”

22.05.2018

Els caps de setmana d’agost reuneixen música, arts escèniques i memòria històrica a Tivissa. Enguany, l’edició de Les nits a la Baranova compta amb una Nit lírica autènticament ebrenca, amb la soprano Sara Blanch i la mezzosoprano Anna Brull.

Sara Blanch | Foto: Tatiana Pagà

Les nits a la Baranova arriben a la cinquena edició amb més ambició que mai. Aquesta iniciativa, que desenvolupa tot un seguit d’activitats a l’aire lliure per incentivar, dinamitzar i fomentar els valors històrics, populars i tradicionals de la vila de Tivissa, permet gaudir de la fresca de l’emblemàtica plaça de la Baranova amb iniciatives com la Nit Lírica, que tindrà lloc el 3 i el 5 d’agost amb la reconeguda soprano de talla internacional Sara Blanch, nascuda a Darmós, i Anna Brull, una prometedora mezzosoprano també ebrenca, de l’Ampolla. Aquestes nits de lírica es faran en un entorn més recollit, l’església de Sant Jaume, on també actuarà el cor The Beauty Fools, una formació on s’integren alguns dels cantants lírics més consolidats del país. Un dels millors pianistes acompanyants de Catalunya, Josep Buforn, repeteix per cinquè any consecutiu com a pedra angular d’aquests concerts.

La mezzosoprano està molt feliç de poder fer un dels seus primers concerts a les Terres de l’Ebre, i Blanch ha destacat la voluntat de fer propera la música clàssica i la lírica a “tota la gent de casa, que ens estimem”, a través d’un programa molt atractiu. També ha reconegut, en roda de premsa, que se sent molt estimada a les seves terres.

El segon cap de setmana d’agost té lloc la Nit Escènica, que inclourà l’espectacle Lectures teatralitzades i comptarà amb la participació de la psicòloga, directora d’escena i dramaturga Clàudia Cedó i l’actor David Marcé. En commemoració al 80è aniversari de la Batalla de l’Ebre, el tercer cap de setmana està programada la Nit Simfònica, que inclourà el concert Remors de la memòria, a càrrec de la Banda de Música de Benissanet.

La Nit Històrica clou les Nits a la Baranova amb una especial atenció a la recuperació del patrimoni històric de la vila i, en especial, a la ciutat ibèrica del Castellet de Banyoles, coincidint amb la posada en funcionament del nou centre d’interpretació del món iber.

Les entrades dels concerts es posaran a la venda a finals de juny i oscil·laran entre 15 i 25 euros. La resta d’activitats són de caràcter gratuït. Per més informació poden consultar la pàgina web de turisme de Tivissa.