Saó, El 3 de vuit, La Borrufa i delCamp.cat, millors publicacions de l’any

15.05.2015

El proper 27 de maig l’edifici modernista seu de l’Espai Endesa acollirà La Nit de les Revistes i la Premsa en Català que enguany se celebra sota el lema “Som la veu, som país, som futur”. Aquesta vetllada organitzada per la Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals té com a objectiu, a més de reconèixer la tasca de les publicacions dels Països Catalans, posar l’accent en l’estat del sector i en el paper que juguen els mitjans de comunicació en la construcció del nou país. L’acte serà presentat per l’escriptor i periodista Màrius Serra.

 

Ricard Rafecas, director de Tres de Vuit

Ricard Rafecas, director d’El 3 de vuit

El jurat dels premis està format per persones de reconegut prestigi i representants de les institucions de donen suport a l’acte. Així doncs, el jurat està presidit per Carles Duarte, president del CoNCA i director de la Fundació Lluís Carulla, i format per Esteve León, Assessor de Cultura del Departament de Cultura de la Generalitat, que actua com a secretari. La resta de membres són: Carles Sala, director de Barcelona Capital de l’ICUB; Raimond Blasi, regidor de Comerç de l’Ajuntament de Barcelona; Antoni Molons, director General de Mitjans de Comunicació de la Generalitat; Marta Alòs, coordinadora de Cultura de la Diputació de Barcelona; Eugeni Cabanes, director de Comunicació d’Endesa a Catalunya; Joan Ventura, director adjunt del Punt Avui d’informació cultural; Núria de José, membre de la Junta de Govern del Col·legi de Periodistes; Mònica Figueras, vicerectora de la Universitat Pompeu Fabra; Alfons Udina, vicepresident primer de la Federació i president de l’AMIC; Carles Ayats, vicepresident segon de la Federació i president de l’ACPC, i Lluís Gendrau, president de la Federació i de l’APPEC.

Tots els premis estan dotats amb una campanya de publicitat d’entre 1.000 i 6.000 euros.

Els guardonats

Saó. La publicació destaca per la seva trajectòria, rigor i qualitat dels seus continguts. En els darrers temps, Saó ha apostat per renovar-se, amb nous temes, noves signatures, nou disseny i una aposta pel 2.0. Saó és una revista d’informació general, d’anàlisi i reflexió, especialitzada en temàtica valenciana.

El 3 de vuit. El 3 de vuit és la capçalera de referència de l’Alt i el Baix Penedès, té una tirada de 4.000 exemplars i una audiència de 32.000 lectors. Enguany celebrarà els 33 anys de publicació mantenint-se com referència informativa de la zona i apostant per la informació rigorosa.

La Borrufa. Aquesta publicació mensual gratuïta s’edita en català, aranès i dialecte pallarés des de 1998 a l’àmbit del Pirineu de Lleida. Des de fa 18 anys que La Borrufa treballa per la qualitat dels continguts, pel treball pedagògic, de cohesió social i de recuperació històrica cedint la portada a una fotografia antiga.

delCamp.cat. Ha aconseguit convertir-se en referència informativa al Camp de Tarragona. En els darrers anys ha creat mitjans locals i comarcals a les sis comarques del Camp de Tarragona i ha posat en marxa edicions temàtiques com DiariCasteller.cat i EsportsdelCamp.cat. Aquest esforç s’ha vist recompensat amb el posicionament com a sisè mitjà en català més llegir del país i el primer territorial.

Totmedia. Aquest mitjà edita, produeix i gestiona diferents mitjans i productes de comunicació d’àmbit local i nacional. Entre els seus mitjans hi ha el Tot Sant Cugat, el VIAempresa, diari empresarial de Catalunya i des de l’any passat gestiona elSingular.cat, mitjà digital de política catalana. Totmedia ha apostat pel creixement, la innovació, la diversificació, la reconversió i la digitalització dels seus mitjans en una època de crisi econòmica i de model dels mitjans de comunicació, creant nous llocs de treball, apostant per nous mitjans nacionals d’àmbit nacional i creixent al territori

Fosbury. És una nova publicació que pren el nom de l’atleta Dick Fosbury i que dóna veu a l’esport dels Països Catalans “més enllà del futbol”. La revista en format digital i que aposta per internet, les tauletes i els dispositius mòbils, també té previst dos números anuals en paper.

Immigració i barranquisme de la revista Girones. Aquest reportatge, dossier central del número 2 de la publicació, es va publicar a l’octubre de 2014 i aborda amb profunditat la temàtica de la immigració i el barranquisme que es va produir a la ciutat de Girona entre els anys 50 i 60 del segle XX. El reportatge ha estat coordinat per Gerard Bagué, director de la publicació i per l’assessor històric, Josep Clara.