Sacrifici arriba a l’Off Villarroel

30.06.2017

Del 5 al 20 de juliol la companyia El Eje s’instal·la a La Villarroel amb el seu darrer espectacle, Sacrifici, escrit i dirigit per Sergi Pompermayer. El muntatge posa en imatges la història d’un artista, el seu amic de tota la vida i una noia disposada a qualsevol cosa per triomfar. Està interpretat per Èric Balbàs, Maria Hernández, Mar Pawlowsky i Marc Ribera.

‘Sacrifici’ s’estrena el 5 de juliol a l’Off Villarroel. Fotografia de Clàudia Serrahima

El Eje és una companyia fundada el 2013, i amb quatre anys de vida estrenen el que serà el seu cinquè espectacle, després de Cèl·lules T, Obsolescence, Soliloquejar amb algú (al Núvol en vam parlar aquí) i Al fons del mar. Després de treballar amb dramaturgs com Roger Torns o Susanna García-Prieto, en aquesta ocasió la companyia va encarregar un text a Sergi Pompermayer, autor de Zowie (1997), Llum de guàrdia (2011) o New Order (2014) i guionista de nombroses sèries de televisió, com ara Plats bruts, Porca misèria Lo Cartanyà. Pompermayer es pot dir que és el més gran de la colla, perquè l’equip artístic està format per gent jove però ja amb molta experiència en el món escènic.

L’escenografia és a càrrec de Laura Clos “Closca”, fundadora del Projecte Ingenu i responsable de les escenograifes a Yerma Romeu i Julieta, o d’espectacles d’altres companyies com El llibre de les bèsties i Fang i setge. El vestuari és de Carlota Ricart, que ha signat el disseny de Tirant lo blanc al TNC i de muntatges de Paco Mir i Pere Planella. La il·luminació la signa Marc Salicrú, escenògraf i dissenyador de llums, que ha treballat amb Íntims Produccions a Wasted, i a espectacles com Wohnwagen, You say tomato o Eva i Adela als afores. El so i els arranjaments corren a càrrec de Mürfila, una músic habitual als escenaris catalans, on ha treballat sovint a muntatges de La Brutal, com a músic i intèrpret a Llibert, i com a realitzadora de nombrosos videoclips i documentals. L’ajudantia de direcció, finalment, l’ha fet Anna Serrano, coordinadora del laboratori de creació Els Malnascuts i directora de muntatges com Wohnwagen o Like si lloras.

Una escena de ‘Sacrifici’, de Sergi Pompermayer. Fotografia de Clàudia Serrahima

El muntatge compta amb la particularitat que ve acompanyat d’una exposició col·lectiva, al vestíbul de La Villarroel, amb obres dels artistes Marta Cartu, Carme Morgendorffer, Fèlix Pons, Anna III, Nina Pawlowsky, Carles Castaño, Roger Vilà, Gil Gelpi i Júlia Canals. Aquesta és la manera com la companyia integra el tema de l’espectacle, la creació artística, en el propi edifici del teatre.

 

Per a més informació i entrades podeu consultar el web de La Villarroel.