Sortegem entrades per concert d’Avishai Cohen al Coliseum

16.03.2015

Avishai Cohen obre el cicle Round About Midnight aquest divendres a les 23h al Coliseum. Sortegem tres entrades dobles per aquest concert. Si ens dieu el títol de l’única cançó del nou disc que no ha compost el mateix Cohen, podeu guanyar un parell d’invitacions. Envieu la resposta a info@nuvol.com. Poseu com a assumpte: Concurs Avihsai Cohen.

Avishai Cohen

Avishai Cohen

Una copa i bona música. Això és el que vol oferir-nos el Teatre Coliseum des del 20 de març i fins al 23 de maig amb el cicle “Round About Midnight”, un cicle promogut per Serious Fan Music i Grupo Balañá, que recupera l’esperit dels clubs. Hi podreu veure Avishai Cohen, Dhafer Youssef, Jane Monheit, Dianne Reeves, Imany i The Blues Brothers Band. Sens dubte, una de les actuacions més esperades, segons l’organització és la de Dianne Reeves, que acaba de rebre el seu cinquè Grammy per Beautiful Life.

“Round about midnight” és, doncs, un cicle de concerts que aposta per portar a Barcelona artistes consagrats i veus consolidades en el món del jazz, el soul, la world music i el pop i que mescla el cosmopolitisme i la música d’arrel amb la d’experimentació i avantguarda. L’objectiu és recuperar, en un ambient cabaretista i relaxat, la proximitat entre espectador i artista i per això el Teatre Coliseum ha decidit transformar la seva fesomia durant uns dies en un autèntic club de les dècades daurades de Hollywood.

Avishai Cohen

El primer a obrir aquest cicle és el contrabaixista i compositor israelià Avishai Cohen. En aquest concert, que es farà el proper 20 de març a les 23h, tindrà l’oportunitat de presentar el seu nou àlbum, From Darkness, en què retorna al nucli del seu idioma musical, acompanyat per Nitai Hershkovits (piano) i Daniel Dor (bateria). Sortegem tres entrades dobles per aquest concert. Si ens dieu el títol de l’única cançó del nou disc que no ha compost el mateix Cohen, podeu guanyar dues entrades. Envieu la resposta a info@nuvol.com. Poseu com a assumpte: Concurs Avihsai Cohen.

Avishai Cohen és, segons Bass Player, un dels baixistes més influents del segle XX. Va començar a tocar el piano quan tenia nou anys, però va decidir canviar-lo pel baix elèctric quan en tenia catorze. Després del servei militar obligatori, on va tocar a la banda de l’exèrcit, es va traslladar a Nova York. Allà va estudiar a The New School for Music, mentre tocava al metro i al carrer, i va formar part d’algunes bandes de jazz llatí, cosa que li va servir per poder entrar a formar part del trio de Danilo Pérez.

El 1996, després que el pianista Chick Corea s’interessés per ell, va aconseguir la seva primera gravació. Passava així a ser membre del sextet de Corea, Origin, amb qui va estar fins al 2003. El primer àlbum que va publicar va ser en el seu segell, Stretch.

A partir del 2003 va formar el seu propi grup, Avishai Cohen Trio. D’aleshores ençà, Cohen ha acompanyat i actuat juntament amb molts més músics, com Alicia Keys, Bobby McFerrin o la London Philharmonic Orchestra.

Dhafer Youssef

El 18 d’abril a les 23h serà el torn del compositor i cantant Dhafer Youssef, considerat un dels millors genis musicals contemporanis. Presenta el seu últim disc, Birds Requiem, un treball excepcional que el consagra “com un artista de referència internacional que ha seduït musicalment milers d’espectadors a tot Europa”. És un mestre en l’art de tocar l’oud i té una veu molt especial, “capaç de traslladar-nos en un emocionant viatge a la tradició tunisenca”. Youssef és un especialista en la música índia, el jazz, el rock i l’electrònica.

Jane Monheit

La cantant Jane Monheit, nominada dues vegades al Grammy per dos dels seus treballs, actuarà per primera vegada a Barcelona el proper 2 de maig a les 23h de la nit al Coliseum, on presentarà el seu últim disc, The heart of matter. Jane “destaca com una renovadora de l’estàndard del jazz més pròxim al musical i al pop”, i el seu estil es basa en una “varietat de plantejaments estètics, en un constant respecte per la tradició del jazz vocal, independentment que la seva gola deixi anar paraules pop o fraseigs llatins”. Es va fer coneguda després de quedar finalista en la Thelonius Monk Competition.

Dianne Reeves

La vocalista del jazz per excel·lència aterra a Barcelona el 15 de maig a les 23h. “El seu impressionant virtuosisme, la seva capacitat d’improvisació i el seu estil únic a l’hora d’afrontar el jazz i l’R&B” l’han fet mereixedora de cinc Grammy, l’últim dels quals l’ha rebut aquest any pel seu disc Beautiful Life, en què “mescla elements de rythm&blues, pop i llatí sobre una estructura del jazz del segle XXI”.

Imany

Imany és una de les veus més joves que actuaran en aquest cicle, i ho farà el 16 de maig a les 23h de la nit presentant les seves noves cançons, així com alguns dels seus grans èxits. Després de treballar set anys com a top model i de sentir-se “com un maniquí”, va decidir canviar la seva vida. Així es va plantar a Nova York amb un catàleg personal de fotos i una maqueta autoproduïda, i ha aconseguit fer-se un lloc entre els artistes consolidats del món del jazz. Del seu primer disc, que va venir a presentar-lo a Barcelona, al Palau de la Música Catalana, fa un parell d’anys, ja n’ha venut més d’un milió de còpies.

The Blues Brothers Band

Finalment, el 23 de maig a les 23h clouran aquest cicle una de les bandes consolidades en el món del blues i el soul. El grup, inicialment format per John Belushi i Dan Aykroyd, tornarà a Barcelona després de deu anys liderat per Steve Cropper i Lou Marini sense perdre, això sí, la seva essència musical, el soul dels 60: es tracta d’“una formació que vessa energia i ritme al llarg d’un set ple d’èxits”.