Rosa Montero, nova protagonista de les Entrevistes virtuals

31.10.2016

L’escriptora Rosa Montero (Madrid, 1951) és la nova protagonista de les Entrevistes virtuals, organitzades per la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona. A partir de l’1 de novembre i fins al 25 podeu fer-li arribar les vostres preguntes: només cal que tingueu més de 14 anys i escriure la qüestió al formulari que torbareu a la Biblioteca Virtual.

Rosa Montero | Foto: premio mandarache

Rosa Montero | Foto: premio mandarache

Rosa Montero va debutar en la novel·la amb Crónica del desamor (Debate, 1979), gènere en el qual ha publicat nombroses obres, com Amado amo (Debate, 1988), El corazón del tártaro (Espasa, 2001), Historia del Rey Transparente (premi Qué Leer a la millor novel·la espanyola de 2005, publicat per Alfaguara) o, últimament, La carne (Alfaguara, 2016). També ha publicat novel·les juvenils, contes infantils, relats i assajos periodístics. Ha guanyat el premi Primavera (1997) amb La hija del caníbal i amb La loca de la casa va guanyar el premi Qué Leer i el Grinzane Cavour al millor llibre estranger publicat a Itàlia el 20015.

Com a periodista, des del 1976, treballa de manera exclusiva per a El País. En aquest diari va ser redactora en cap del suplement dominical durant el període de 1980-1981, any en el qual li va ser atorgat el Premi Nacional de Periodisme per reportatges i articles literaris.

Les entrevistes virtuals són un espai de participació on els lectors poden adreçar-se als seus autors preferits per fer-los preguntes sobre les seves obres. A més a més, Montero visitarà el 9 de novembre a les 19h el Teatre Ateneu de Cerdanyola del Vallès i participarà a l’Eurocon 2016 del CCCB, convidada per la Societat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia.