Roger Puig, pícnic al búnquer

25.07.2016

En Roger Puig treu el seu primer disc aquest setembre: Pícnic al búnquer. Li ha produït el Petit de Ca l’Eril i l’han acompanyat músics de primera, com el mateix Joan Pons, l’Oriol Roca, en Nico Roig i fins i tot en Roger Mas. El dia 13 de setembre en fa la gran presentació a l’Apolo 2 acompanyat de Roger Mas i El Petit de Ca l’Eril. De moment ja ha alliberat dues cançons del disc, ‘El dia qualsevol’ i ‘Cançó inútil’, que podeu escoltar aquí:

Alguns ja feia anys que esperàvem aquest àlbum, perquè el Roger no és un cantautor de primera volada. Només us diré que és un dels integrants del grup Els nens eutròfics, amb Josep Pedrals, Albert Sagrera, Miqui Muñoz i Esteve Plantada.

Justament l’Esteve em deia l’altre dia que el Roger Puig té una capacitat innata per la melodia i una sensibilitat per adonar-se de coses de la nostra vida quotidiana que ningú altre veu. Les seves cançons es mouen entre la tonada pop i la filigrana progressiva, a prop de la psicodèlia però sense allunyar-se de la cançó d’autor. Si el voleu escoltar abans del concert de l’Apolo,serà el dilluns 8 d’agost al Das festival, a Das (La Cerdanya).

Roger Puig

Roger Puig

Conec en Roger Puig des que ell era un adolescent. El Roger ve d’una família de savis. El seu pare, Llorenç Puig, és escriptor i ha estat molts anys professor de física. La seva mare ha estat professora d’història de l’art, tots dos a l’escola Tecnos de Terrassa. El seu oncle, Eudald Puig, és probablement un dels grans poetes vallesans del segle XX amb Pere Quart i Feliu Formosa. En Roger, doncs, porta la poesia a la sang, i la música li surt brodada.