Reus s’enfila al Trapezi

13.05.2016

Aquesta imatge del Quim i l’Ingrid, integrants de la companyia Animal Religion, capta amb exactitud un dels moments més emocionants i alhora esgarrifosos que vam viure ahir a la inauguració de Trapezi, Fira del Circ de Catalunya, que es va celebrar a la Plaça Anton Borrell de Reus.

Animal Religion va inaugurar ahir la Fira del Circ de Catalunya a Reus | © Tjerk van der Meuler - Trapezi

Animal Religion va inaugurar ahir la Fira del Circ de Catalunya a Reus | © Tjerk van der Meuler – Trapezi

Animal Religion és un dels actius més prometedors del panorama circense del país. Aquest any han guanyat el premi Ciutat de Barcelona i són ja una de les companyies catalanes de circ més internacionals. Ahir ens van esfereir amb un número de dansa-circ en què en Quim feia girar l’Ingrid amb un ganxo agafat als seus cabells. Jo ho vaig veure de prop i la veritat és que no em sé imaginar quin truc hi pot haver ni que sigui un exercici indolor.

Els que hi érem vam poder gaudir d’un tast del que serà aquesta fira, que se celebra fins diumenge a Reus, amb espectacles que es repartiran en diversos teatres i també al carrer. Em va impressionar especialment els moviments torturats de la contorsionista francesa Julie Bergez, que doblegant-se sobre una cadira donava ben bé la sensació d’estar atrapada en el seu propi cos.

El número més arriscat de tots el va protagonitzar l’actor Miquel Ripeu, conegut per l’encarnació que feia a Crackòvia del porter de l’Espanyol. Ripeu va fer un autèntic malabarisme quan va advertir al públic que faria una intervenció en castellà. Va convidar a abandonar la plaça a tots aquells que es poguessin sentir ferits per les seves paraules i tot seguit va pronunciar una frase en castellà que, ja se sap, s’hauria pogut pronunciar també en català: “La vida es una experiencia real i excepcional”.

Ens va enamorar també el número de trapezi que va fer la companyia A Tempo. Una acròbata amb els ulls embenats es gronxa de manera espasmòdica sota un arc altíssim mentre una col·lega seva canta amb una veu hipnòtica i fonda.

La nit d’ahir va ser especial, perquè la gent de Reus celebrava la vintena edició de Trapezi, amb pastís d’aniversari inclòs. L’elefant, mascota de la fira, va comparèixer en acabar la funció per bufar les espelemes amb la seva llarga trompa.

Novetats a la programació

Trapezi, Fira del Circ de Catalunya, ha comptat amb tres números de darrera hora que s’han incorporat. Així, Trapezi passa a complementar-se amb Pablo Domichovsky i les seves verticals, l’espectacle de perxa xinesa d’Andrea Sperotto i un número d’equilibris acrobàtics del Duo Leti i Fer, membres de la Compañía Tierra. Amb les noves incorporacions, la Fira acollirà un total de 31 companyies que oferiran els seus espectacles i, durant quatre dies ompliran de circ i activitats places, equipaments i carrers. Amb la suma d’aquestes tres companyies, Trapezi guanya també un nou espai a la ciutat, la Fira Centre Comercial.