Residències musicals, promocionant joves talents musicals

21.10.2012

Lluís Grané, un dels noms més destacats entre les promeses del panorama pianístic actual, actuarà el proper diumenge 21 d’octubre a La Pedrera en el primer concert del cicle Residències musicals que la Fundació CatalunyaCaixa inicia aquesta temporada 2012-2013. Aquesta proposta ha estat dissenyada amb la finalitat de promocionar joves talents musicals, oferint-los una plataforma perquè l’artista pugui presentar tota la seva versatilitat, sigui en solitari o en col·laboració amb altres músics, i alhora contribuir a la projecció exterior de la seva carrera.

Anna Alas i el conjunt Florea

Residències musicals consisteix en convidar cada temporada tres intèrprets musicals joves i de talent provat perquè preparin un programa de tres concerts que interpretaran al llarg d’un trimestre, un cada mes. Un dels concerts serà com a solista, un altre el farà en duet i un tercer el farà acompanyat d’un conjunt de cambra. Aquests concerts es prepararan durant uns dies a Món Sant Benet en unes estades de treball, per ser presentats, finalment, a l’Auditori de La Pedrera. Aquest programa té un doble vessant:  l’apartat de residència de treball per crear noves programacions en col·laboració amb d’altres intèrprets, i els concerts oferts al gran públic.

El projecte dura tota una temporada, des d’octubre de 2012, fins a juny de 2013. Els intèrprets convidats són Lluís Grané, Anna Alàs i Jové, i Enrique Bagaría. Cada músic resident  s’estarà tres dies per mes al llarg d’un trimestre a l’Hotel Món per preparar el programa i assajar amb els músics escollits. L’estada finalitzarà amb la execució del concert preparat el tercer diumenge del mes i el dia anterior, el dissabte al matí, a Món Sant Benet es farà l’assaig general obert al públic. En total, seran tres residències i tres concerts per cada músic convidat. Els músics acompanyants seran triats pel propi intèrpret.

Lluís Grané, primer resident

El primer dels residents és Lluís Grané, un dels noms més destacats entre les promeses del panorama pianístic actual i considerat per la crítica com “un pianista en camí exemplar”. Des del seu debut al Palau de la Música Catalana de Barcelona per Ibercamera, Lluís Grané ha estat convidat a formar part de festivals de gran reconeixement internacional, com el Festival Pau Casals del Vendrell o el Festival Internacional de Piano de Santander.

La seva trajectòria l’ha portat a tocar als auditoris més importants del país, com l’Auditori Nacional de Madrid, al Palau de la Música Catalana, L’Auditori de Barcelona i també en països com Cuba, Alemanya, Tunísia, Itàlia i a Holanda.

Podeu veure els artistes residents i els concerts de la temporada 2012-2013, aquí.


Etiquetes: