Dexter Gordon i Kirk Lightsey a la recta final del Festival Mas i Mas

24.08.2015

Aquesta setmana comença la recta final del Festival Mas i Mas després d’un mes d’activitat. Us presentem els concerts més destacats que podreu veure durant aquests pròxims dies.

Dexter_Gordon

Dàlia Quartet

Integrat per quatre músics amb una carrera orquestral consolidada (Mahler Chamber Orchestra, Lucerne Festival Orchestra, Orquestra Da Camera, Dortmunder Philharmoniker i Orquestra de la Comunitat Valenciana), el Dàlia Quartet neix de la necessitat d’un espai paral·lel a l’orquestra per poder aprofundir en el repertori cambrístic i explorar llenguatges estètics que només un marc com el quartet de corda –íntim i amb un grau altíssim de complicitat– fa possibles. Després dels concerts de presentació a Barcelona i Cervera, el quartet està preparant la versió de cambra del “Cant de la Terra” de Gustav Mahler al costat de Mathias Goerne, que s’escoltarà durant la present edició de la Schubertíada de Vilabertran.

Dimarts, 25 d’agost a les 18.30 h, 19.30 h i 20.30 h. Lloc: Reial Cercle Artístic

Bob Sands & Dexterity featuring Kirk Lightsey

Entre els gegants del jazz, Dexter Gordon (1923–1990) mereix una distinció pròpia tant artística com física –feia prop de dos metres. Va ser un dels grans del jazz que van connectar més i millor amb el públic europeu i per la part que ens toca va ser un dels millors amics del nostre Tete Montoliu. Un homenatge a Dexter Gordon sempre remou els fonaments de la Jamboree i encara més si al seu davant es troben un especialista en la matèria com el saxofonista Bob Sands i, sobretot, un mestre absolut –i acompanyant del propi Dexter Gordon entre el 1979 i el 1983– com el pianista Kirk Lightsey.

Dimecres i dijous, 26 i 27 d’agost a les 20.00 h i 22.00 h. Lloc: Sala Jamboree

Pedro Javier González & Horacio Fumero

El contrabaixista Horacio Fumero i el guitarrista Pedro Javier González posen en sintonia els seus cordatges i ens conviden a un viatge musical per les sonoritats càlides i evocadores del sud. Flamenc, tango, milongas, zambas, chacareras, bulerías i tanguillos conflueixen en un repertori d’anada i tornada a un costat i altre de l’oceà. El folklore llatinoamericà, les ressonàncies andaluses i les aromes mediterrànies confirmen un paisatge sonor de seducció irresistible.

Dissabte, 29 d’agost a les 20.00 h. Lloc: Born Centre Cultural

La Locomotora Negra

Amb més de 40 anys de trajectòria, La Locomotora Negra és la formació jazzística degana del país. La seva dedicació fidel i apassionada als estils més clàssics i tradicionals del jazz l’han convertit en un referent absolut d’aquest llenguatge a través del llegat de grans mestres com Louis Armstrong, Duke Ellington i Count Basie. Dins l’escena del jazz d’aquestes latituds no hi ha formació més legitimada per mostrar-nos la diversitat i la riquesa dels camins del swing que La Locomotora Negra.

Diumenge, 30  d’agost a les 20.00 h. Lloc: Born Centre Cultural

Rocío Márquez presenta El Niño (concert de cloenda)

La nova sacsejada a l’univers del flamenc té nom de dona i es diu Rocío Márquez. La cantaora de Huelva (1985) ha suscitat una admiració i un entusiasme inèdits arran de la publicació del seu disc El niño. Aquesta obra neix com un homenatge a la tradició del cante a través d’un dels seus més grans exponents, com va ser el cantaor Pepe Marchena, però que al mateix temps aposta per la transgressió tant en el fons com en la forma d’actualitzar el flamenc amb els codis del segle XXI. Aquest binomi tradició–modernitat es constata tant en l’elaboració del disc com a l’escenari, amb la participació del patriarca de la guitarra flamenca Pepe Habichuela i les col·laboracions dels joves revulsius Niño de Elche i Raúl Rodríguez. Com a convidat especial també hi intervé el músic Raül Fernandez “Refree”, que ha estat coproductor del disc conjuntament amb el consagrat Faustino Núñez.

Dimarts, 1 de setembre a les 21.00 h. Lloc: Palau de la Música