Recomanacions musicals per al PopArb

29.06.2012

PopArb. Divendres 29 i dissabte 30. Cant Cassó. Arbúcies.

Aparador dels millors grups de la nova escena musical catalana, el PopArb s’ha acabat convertint en un festival de referència pels amants de la música feta a casa nostra ja sigui amb accent obert o tancat. Hi haurà dos dies per gaudir en directe d’aquest moment d’efervescència creativa que estem vivint. Aquests són els concerts que ens mirarem des del nostre núvol.

DIVENDRES 29

Litoral actuaran avui al PopArb.

 

LITORAL

La banda de Pau Roca, conegut per ser el guitarrista dels valencians La Habitación Roja, continua fent sonar en directe les càlides melodies del seu primer llarga durada, “Incidents melòdics del món irracionals”, indie folk d’aromes mediterranis

 

MANOS DE TOPO

Tan sols una banda de la idiosincràsia dels gallecs establerts a Barcelona Manos de Topo podria batejar un dels seus treballs amb el… ¿singular? títol de “Escapar con el anticiclón… y volver con la boca roja”. Produït per Ramon Rodríguez (The New Ramon), els talps han retornat amb una bona dosi del seu indie pop personal i intransferible.

QUIMI PORTET

Quelcom així com una figura iconogràfica i reverencial per a la nova escena pop catalana, Quimi Portet reapareixia aquest 2012 amb la seva vuitena referència d’estudi en solitari, “Oh my love”, una nova i entranyable col·lecció d’accidents polifònics i divagacions osonenques.

 

MISHIMA

Recorrent als versos de Georges Brassens, mesos enrere David Caraben i companyia ens regalaven “L’amor feliç”, un exquisit mostrari sonor en perfecte equilibri entre el pop de cambra i la cançó d’autor. Si ets d’aquells que no agafa el camí més llarg per tornar a casa, és que no has escoltat prou les seves cançons.

 

SURFING SIRLES

La banda capitanejada per Martí Sales juga a casa, i si no recordeu aquell “Montseny” amb què inauguraven el seu segon treball “Romaní, semen i sang”. Xandalistes sense frens, xamanistes sense seny, Surfing Sirles ens endinsaran en els seus particulars i estrambòtics ritus musicals.

 

DISSABTE 30

 

ARTHUR CARAVAN

La banda d’Alcoi repassarà la seva segona obra, “Atles enharmònic”, un recorregut per la perfecta discoteca indie, amb ecos de The Jesus & Mary Chain, The Red House Painters, Los Planetas, Low…

 

Arthur Caravan.

BRIGHTON 64

Padrins de l’escena mod a casa nostra, autors de clàssics immortals com és “La Casa de la Bomba”, la banda dels germans Ricky i Albert Gil no només retorna als escenaris sinó que ja està treballant en un nou àlbum d’estudi. I és que el problema ja no és l’edat.

VERY POMELO

Trepidant i efervescent revoltim de ritmes i sons: rock, rumba, blues, country, funk, jazz… és el que ofereixen Very Pomelo al seu nou “Ràdio Clotxa” –el tercer llarga durada del sextet en menys de tres anys-, demostració que Xarim Aresté, el seu eix creatiu, és un dels talents més inquiets de casa nostra.

Very Pomelo.

MUJERES

Si el seu homònim debut ja va ser tota una puntada de peu directa a l’entrecuix, el segon treball de la banda barcelonina, “Soft Gems”, és una demolidora col·lecció de sorolloses i distorsionades pedres precioses. Rock de garatge de batussa mortífera, per demostrar que, efectivament, les noies són guerreres.

 

SIDONIE

Encara embadalits amb l’aroma del seu “El fluido García”, els nois de Sidonie es passaran per Arbúcies per delectar-nos amb un arsenal de melodies incontestables. Sens dubte, la millor manera de posar punt i final al PopArb 2012.