Reclam del català en la cultura

1.10.2018

La Plataforma per la Llengua planteja un nou cicle de debats “Què me’n dius” celebrats cada dimecres d’octubre -del 3 al 24 a les 19h- a la seu de l’SGAE, al Passeig de Colom 6 de Barcelona, i dedicats a una temàtica en concret, sempre vinculada al català com a eix transversal i a la seva situació en la cultura i el lleure. Es moderaran a partir de les intervencions de diversos especialistes convidats que establiran una conversa entorn el debat.

Jornada sobre Llengua i Societat als Territoris de Parla Catalana

El 3 d’octubre obre la primera sessió destinada al cinema en català amb Isona Passola, presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, i amb Elena Subirà, responsable de Relacions Internacionals, Marketing i Fundraising del DocsBarcelona considerat com a “anomalia internacional” atès que “una llengua amb deu milions de parlants com és el cas de la catalana no arriba al 5% de presència al cinema”. Segueix el 10 d’octubre, una ocasió per parlar sobre els videojocs i la situació del català a la indústria. El diàleg el mantindran Jordi Sellas, gestor d’empreses culturals, i Francesc Felipe, creador de GamingCat. A continuació, el 17 d’octubre es tractarà l’oci nocturn i la ínfima presència que hi té el català. Els candidats per analitzar la situació seran Xavier Franquesa, empresari de l’oci nocturn, i Jaume Piquer, promotor d’espais de lleure.

Per últim, el 24 d’octubre es dedicarà a la música en català posant de relleu, com bé diu un estudi de la mateixa Plataforma, que el 60% de les ajudes públiques de la Generalitat de Catalunya no es releguen a projectes catalans (menys del 25%). Les encarregades de comentar-ho seran Gemma Recoder, directora del Canet Rock, i Marçal Lladó, fundador de la discogràfica Bankrobber a partit de la pregunta “què podem fer perquè arribi a un públic més ampli?”. La iniciativa pretén fer ressò sobre el català i ubicar-lo en el terreny cultural immediat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

1 Comentaris
  1. Voleu dir al “passeig DE Colom”, suposo. Els espais públics (passeigs, places, carrers) son dedicats a persones, fets o institucions. Per això no end hem de deixar el “de”.