Raphaël Cendo, al Curs Internacional de Composició BMP

27.10.2016

Avui s’ha presentat la tercera edició del Curs Internacional de Composició – Institut Français de Barcelona – Barcelona Modern Project, dirigit per Demián Luna. El compositor francès Raphaël Cendo és qui impartirà les sessions.

Ensemble Barcelona Modern Project (BMP)

Raphaël Cendo, al Curs Internacional de Composición BMP

 

Avui s’ha presentat a l’Institut Français de Barcelona la tercera edició del Curs Internacional de Composició-Barcelona Modern Project, dirigit pel compositor Demián Luna. Segons el propi director, el curs és ja un referent a nivell mundial pel que fa a cursos d’alta especialització en composició, i consolida Barcelona com a punt de trobada on joves compositors de diferents parts del món s’ajunten per intercanviar la seva experiència creativa, les seves preocupacions estètiques i la seva realitat compositiva, en el marc d’un procés de creació -que és la base del curs- tutelat per un compositor de reconegut prestigi i per instrumentistes d’elit. En aquesta ocasió, el compositor escollit ha estat el francès Raphaël Cendo, que viu i treballa a Berlín.

Els 18 alumnes escollits, després d’una esmerada tria, podran treballar durant el curs amb 3 ensembles de reconegut prestigi a Catalunya: el Barcelona Modern Project, el Bcn216 i el Morphosis Ensemble.

El Curs té també com a objectiu dinamitzar diferents espais musicals de la ciutat. La major part de les activitats del curs es realitzaran a l’Institut Français, però la segona trobada es traslladarà al Conservatori Liceu, i el concert final de música mixta es realitzarà, com des del curs passat, a les instal·lacions de la Fundació Phonos, qui proveeix de la més alta tecnologia per a la excel·lent realització del concert.

Estructurat en tres trobades de tres dies cadascuna (amb jornada intensiva: de 10 a 14 i de 16 a 20 h.), els compositors seleccionats com a Participants Actius desenvolupen un projecte de composició, supervisats pel compositor convidat i el Barcelona Modern Project com a ensemble resident, i el Bcn216 i Morphosis com ensembles convidats, a disposició dels alumnes per panell de lectura, workshops, assaigs i concerts. Els compositors seleccionats entre els Participants Oients tindran una sessió de panel de lectura amb algun dels ensembles del curs, supervisats també pel compositor convidat, a més d’accés il·limitat a totes les activitats del curs.

El curs es desenvoluparà al voltant de classes magistrals individuals i col·lectives dictades pel compositor convidat, conferències per part dels participants, conferenciants convidats, tallers instrumentals a càrrec dels músics dels ensembles participants, workshops, assajos oberts i concerts.