Radio Africa Magazine, referent cultural de la diàspora africana

19.05.2015

Radio Africa Magazine comença una nova etapa amb un nou disseny web. Avui dimecres 20 de maig l’editora Tania Adam presenta el rellançament de RAMag als Tallers Europa (Carrer Joan d’Àustria, 86, baixos).

Tania Adam presenta avui la nova etapa de Radioa Africa Mag i Safura als Tallers Europa

Tania Adam presenta avui la nova etapa de Radioa Africa Mag i Safura als Tallers Europa

 

Radio África Magazine va començar com un programa de ràdio, però amb els anys s’ha convertit en un contenidor cultural de caràcter multidisciplinar dedicat a la creació contemporània d’inspiració africana. @RadioAfricaMag és, doncs, un aparador online que es proposa donar a conèixer Àfrica des de fora de l’Àfrica. Segons l’editora Tania Adam, rere el lema de Africa out of Africa hi ha un concepte inclusiu, perquè acull tant la vivència d’Àfrica des de Barcelona, la ciutat on ha nascut RAMag, com des de qualsevol punt de l’Àfrica o de la diàspora africana arreu del món.

El web de RAMag es compon de cinc seccions: cultura, actualitat, música, històries i reflexions. Els continguts s’aniran actualitzant periòdicament, es publicarà una editorial cada dilluns i una playlist cada mes. També es recuperaran els vint-i-cinc programes de musica africana que s’havien emès des de la plataforma Radio Africa Music.

Radio África Magazine és una publicació oberta a la participació, amb una editora que en comissaria els continguts. Aquest magazine online ha posat fins ara l’èmfasi en la músca d’origen africà. Tania Adam ha tingut des de bon principi la intenció de donar a conèixer el continent africà a través de la seva música, o més aviat músiques, posant especial atenció als sons urbans, especialment aquells gèneres que han sortit de l’Àfrica i hi han tornat. Adam posa com a exemple el reggie, el hip hop, la salsa o la rumba congolenya, sons d’anada i tornada que es transformen en el seu viatge.

En aquesta nova etapa, RAMag vol posar també més èmfasi en la fotografia, que és un art ben fàcil de compartir a través de les xarxes socials. “Avui dia a través del mòbil pots crear fotos i música i fer-les circular”, diu Adam. “Ens centrarem en aquestes dues disciplines. El contingut tendeix a l’infinit”.

RAMag s’associa a partir d’ara amb Safura, que és la marca de complements de moda de Ràdio Àfrica. Segons Tania Adam, tots dos projectes neixen de la voluntat de trobar aquesta barreja d’identitats travessades per l’expressió cultural africana. Si en voleu saber més, avui teniu l’oportunitat d’assistir a la festa de llançament de RAMag i Safura als Tallers Europa (Carrer Joan d’Àustria, 86, baixos), al Poblenou (Metro Bogatell).

Enllaços:

Radio Africa Magazine 
Safura